Business coaching op bedrijfsoverdracht voor:

 • Bespreekbaar maken van overdracht binnen de familie of het bedrijf
 • Ontwikkeling van een gezamenlijke visie op de overdracht
 • Een transparant opvolgingsproces volgens een helder stappenplan
 • Creeën van draagvlak onder medewerkers voor fusie, verkoop of overname

Onze business coaches zijn een spiegel en klankbord voor jou, je bedrijf en de opvolger(s). Zij hebben de ervaring en kennis als coach, adviseur en ondernemer om je inzichten te geven die jou én je bedrijf écht verder helpen.

Bedrijfsoverdracht & bedrijfsovername

Een bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht doe je meestal niet iedere dag en is een spel tussen ratio en emotie. Je neemt in dit proces als ondernemer vaak geen pure zakelijke beslissingen. Omdat je te maken hebt met je omgeving (partner, gezin, familie, eventuele compagnon(s) en financiers). Daarnaast spelen emoties een bepalende rol: je wensen, je dromen en verwachtingen.

Dit is zeker het geval bij bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername binnen de familie. Omdat er ook een familieband is, die na de zakelijke overdracht wel blijft bestaan. En juist daarom is een tijdige voorbereiding, samen met een bedrijfsovername adviseur een verstandige keuze.

Business coach Nederland

Aandacht voor ratio én emotie

Wij beginnen niet bij de cijfers, maar bij jou als ondernemer (en de opvolger(s), binnen of buiten de familie). Wij zijn zowel procesbegeleider, als katalysator en vertrouwenspersoon. We maken een helder stappenplan, nemen vanaf de start alle betrokkenen mee in het proces en zorgen er voor dat jij alle stappen begrijpt en je de beslissingen weloverwogen kan nemen. De afspraken kunnen we ook vastleggen in
een familiestatuut.

NB: Wij begeleiden als adviseur jouw proces als ondernemer. Wij zijn geen dealmakers of juridische en fiscale experts, hiervoor werken we samen met een aantal gerenommeerde partners.

Sinds 2016 hebben we al vele honderden ondernemers in verschillende sectoren met succes gecoacht. Enkele ervaringen:

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

Concrete resultaten die je kan realiseren met je bedrijfsovername adviseur:

 • Bespreekbaar maken van overdracht binnen de familie
 • Ontwikkeling van een gezamenlijke visie op de overdracht
 • Transparant opvolgingsproces volgens een helder stappenplan
 • Opstellen familiestatuut, met afspraken over overdracht van eigendom, zeggenschap en leiding
 • Een onderbouwde waardebepaling en waardering van je bedrijf
 • Samen opgesteld verkoopmemorandum met adequate verkoopinformatie
 • Persoonlijke coaching bij rolverandering als overdragende ondernemer
 • Geschiktheid opvolgers bepaald: uitvoeren van persoonlijkheidsanalyses o.b.v. DISC
 • Versterking ondernemerschap en leiderschapskwaliteiten bij volgende generatie
 • Gecreëerd draagvlak onder medewerkers voor fusie, verkoop of overname

Benieuwd wat een bedrijfsovername adviseur kan betekenen?

Maak kennis met één van onze business coaches en laten we samen de uitdagingen aanpakken die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Veelgestelde vragen over bedrijfsoverdracht en overname

Bij het bepalen van je strategie kan een business coach jou goed helpen, maar hoe kan een business coach helpen met de strategiebepaling van je bedrijf?

Een business coach kan helpen met de strategiebepaling van je bedrijf door samen met jou te sparren over je toekomstvisie. Dit kan gaan over de stip op de horizon, de (groei) strategie en de concrete acties en initiatieven om hier – samen met je team – invulling aan te geven.

Een goede business coach is een onafhankelijke sparringpartner, brengt ervaringen, kennis en expertise in zodat jij het wiel niet zelf uit hoeft te vinden.
Samen bepaal je concrete doelstellingen op maand-  kwartaal en jaarbasis, met een focus op de lange termijn. Daarnaast is jouw coach een stok achter de deur om niet alleen een heldere strategie te bepalen, maar daar bovenal met succes invulling te geven aan het behalen van je doelen en de (groei)potentie van je bedrijf verder te benutten.

Een vraag die wij vaak krijgen van ondernemers: Hoe kies ik de juiste business coach? Om de juiste business coach te kiezen is het allereerst van belang dat je een klik ervaart en het gevoel hebt dat je alles met je business coach kunt bespreken. Dit vraagt vertrouwen en openheid en dat kun je alleen geven wanneer je zelf ook een klik ervaart. Neem daarom eerst (vrijblijvend) de tijd om kennis te maken.

Daarnaast stelt een goede business coach in dit eerste gesprek een plan van aanpak op. In dit gesprek gaan we samen met jou de uitdagingen concreet maken die jij wilt aanpakken. De aanpak van de business coach en het tijdspad geven jou een beeld van onze werkwijze.

Naast het hebben van een klik is het belangrijk dat je een business coach kiest die ervaring heeft met deze vraagstukken. Ook is het van belang dat de business coach een goed beeld heeft van jou als ondernemer, jouw bedrijf en de sector waarin je je begeeft.

Wanneer jij nieuwsgierig bent, zal vast deze vraag ook bij jou opkomen: ‘Wat doet een business coach?’.

Een business coach gaat met jou in gesprek. Je coach is hierbij je persoonlijke klankbord en sparringpartner op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Hierdoor kan jij de uitdagingen oppakken die jou bezig houden. Dit biedt waardevolle persoonlijke inzichten en helpt het bij het maken van de juiste bedrijfsmatige keuzes zoals bijvoorbeeld:
• Hoe zorg ik dat mijn bedrijf minder afhankelijk van mij wordt?
• Hoe verbeter ik de samenwerking in mijn team?
• Hoe kan ik mijn bedrijf verder ontwikkelen?
• Hoe versterk ik mijn rol als leider?
• Hoe zorg ik voor meer structuur in mijn bedrijf?
• Hoe zorg ik voor een succesvolle bedrijfsoverdracht / -overname?

De vraag die veel ondernemers bezighoud wanneer het gaat over een business coach is: ‘Wat is een business coach?’.

Een business coach is jouw persoonlijke, onafhankelijke klankbord en sparringpartner die jou als ondernemer helpt op persoonlijk én zakelijk gebied. Een goede business coach biedt waardevolle persoonlijke inzichten en helpt je bij het maken van de juiste bedrijfsmatige keuzes.

Samen met je business coach stel jij concrete en haalbare doelstellingen op. De business coach heeft de ervaring en expertise die jij nodig hebt om jou bedrijf sneller te laten groeien.

 

Als ondernemer ben je vaak resultaatgericht en wil je dus ook graag inzicht in wat het oplevert als je met een business coach aan de slag gaat.

Een business coach is jouw persoonlijke sparringpartner, klankbord en stok achter de deur waardoor je datgene wat jou bezighoudt kunt bespreken en bovenal kunt aanpakken. Een goede business coach helpt je om de juiste keuzes te maken en is de stok achter de deur om ideeën om te zetten in acties.

Daarnaast is een business coach een spiegel voor je. Met als resultaat dat je business coach je helpt om op positieve wijze tot (nieuwe) inzichten te komen die jou, je team en je bedrijf verder helpen.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.