Bedrijfsoverdracht & bedrijfsovername

Bij een bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername spelen persoonlijke en emotionele zaken een belangrijke rol, maar komen er ook veel vragen kijken op bedrijfsmatig en financieel gebied. Een succesvolle overdracht of overname vraagt tijd en een goede begeleiding. Laat je daarom begeleiden door een onafhankelijke en ervaren bedrijfsovername adviseur.

Business coachin

Aandacht voor ratio én emotie bij bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername

Een goede begeleiding bij bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername vraagt aandacht voor zowel ratio als het gaat om cijfers, waardering en proces en ook om emotie waarbij je kunt denken aan familiebanden, verwachtingen en vertrouwen.

Onze aanpak voor een succesvolle bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername

Denk je al na over de overdracht van je bedrijf of de overname van een bedrijf? Het plannen van een overdracht kan gemiddeld 6 jaar duren. Bedenk dat het tijd kost om het bedrijf los te laten, de opvolger(s) goed voor te bereiden, maar ook de overdracht op juridisch, fiscaal en financieel gebied goed te regelen.

Bedrijfsoverdracht is niet alleen een zakelijk, maar ook een emotioneel proces. Het is een ingrijpende periode voor de ondernemer én de familie. Als eerste moet je de knoop doorhakken om tot overdracht over te gaan, vervolgens moet je vertrouwen krijgen in de opvolgers en in de keuzes en afwegingen die worden gemaakt.

Een goede bedrijfsovername adviseur heeft aandacht voor al deze facetten en begeleid jou en je familie gedurende dit proces.

Wat brengt een bedrijfsovername adviseur?

  • Bespreekbaar maken van overdracht binnen de familie
  • Ontwikkeling van een gezamenlijke visie op de overdracht
  • Transparant opvolgingsproces volgens een helder stappenplan
  • Opstellen familiestatuut, met afspraken over overdracht van eigendom, zeggenschap en leiding
  • Een onderbouwde waardebepaling en waardering van je bedrijf
  • Samen opgesteld verkoopmemorandum met adequate verkoopinformatie
  • Persoonlijke coaching bij rolverandering als overdragende ondernemer
  • Geschiktheid opvolgers bepaald: uitvoeren van persoonlijkheidsanalyses o.b.v. DISC
  • Versterking ondernemerschap en leiderschapskwaliteiten bij volgende generatie
  • Gecreëerd draagvlak onder medewerkers voor fusie, verkoop of overname

Wat wij betekenen voor ondernemers

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

Benieuwd wat een bedrijfsovername adviseur ook voor jou kan betekenen?

Maak kennis met één van onze bedrijfsovername adviseurs en maak werk van de uitdagingen die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen en van betekenis te zijn. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Jij hebt een advies nodig voor de overname van je bedrijf, je hebt een bedrijfsovername adviseur gekozen. Maar waar helpt een bedrijfsovername adviseur jou mee?

Bedrijfsadvies wordt gegeven over het verkoop klaar maken van je bedrijf. Hierbij is het belangrijk om volgens een stappenplan te werken. Samen met je bedrijfsovername adviseur zal jij een stappenplan maken hoe jij jou bedrijf verkoop klaar kunt maken.

Nadat je het bedrijf verkoop klaar hebt gemaakt komt de volgende stap kijken. Het daadwerkelijk verkopen van het bedrijf, hierbij heb je begeleiding nodig. Je moet vertrouwen krijgen in de mogelijke opvolger(s). Daarnaast moet de waarde van je bedrijf bepaald worden en zal je bedrijf gewaardeerd worden. In dit proces zal jij gebruik kunnen maken van je bedrijfsovername adviseur.

 

Jij wilt advies krijgen, maar van wie zou jij dit willen krijgen. Een subjectief persoon of een objectief persoon? En waarom is het belangrijk om advies te krijgen van een objectief persoon?

Soms ben jij zo druk of is het zo chaotisch binnen jou bedrijf dat jij niet meer helder kan nadenken. Om weer even helder te worden is het heel handig om een persoon te hebben die even meekijkt zonder dat hij altijd met jou samenwerkt. Hierdoor krijg jij een objectieve mening die niet kijkt naar de personen, maar vanuit een verse blik kijkt zonder oordelen. Dit zorgt voor een hele heldere mening.

Een andere reden waarom het belangrijk is om advies te krijgen van een objectief persoon is dat het een advies is van een persoon die weinig weet over de inhoud. Hij bekijkt de situatie van buitenaf en niet naar bepaalde obstakels waar jij naar kijkt. Dit kan als gevolg hebben dat de obstakels heel erg versimpeld worden.

Jij hebt advies nodig over het verkopen van je bedrijf, dan kom je snel uit op een bedrijfsovername adviseur. Maar wat doet een bedrijfsovername adviseur?

Hij zal zich bezighouden met het advies geven en het afhandelen van vraagstukken voor organisaties. Deze vraagstukken gaan voornamelijk over het proces dat komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. Zoals hoe je het bedrijf verkoop klaar maakt en welk stappenplan er nodig is om je bedrijf te verkopen.

Hij heeft de expertise en ervaring om jou als ondernemer te helpen met de overname van je bedrijf. Hij heeft vaker meegelopen bij de overname van bedrijven en kan jou dus de juiste adviezen geven in dit proces.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Wij coachen ondernemers met de ambitie op persoonlijk én zakelijk verder te groeien in:

Persoonlijke coaching

Versterk jezelf met waardevolle persoonlijke inzichten die jou & je bedrijf verder brengen >

Groeistrategie

Bepaal een heldere strategie, een gedeelde visie & werk aan een toekomstbestendig bedrijf >

Leiderschap

Weet het beste uit je mensen te halen door je verder te ontwikkelen als leider binnen je bedrijf >

Teamcoaching

Weet met succes veranderingen door te voeren door je mensen te betrekken & het (groei) potentieel van iedere individuele medewerker optimaal te benutten >

Bedrijfsadvies

Benut de ervaring en expertise van een bedrijfsadviseur zodat jij het wiel niet uit hoeft uit te vinden op o.a. financiën, marketing & sales, bedrijfsoptimalisatie & HR >

Bedrijfsoverdracht

Maak je bedrijf klaar voor (familie) overdracht & laat je begeleiden door een business coach met aandacht voor de verschillende belangen en emotionele factoren >

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.