Bedrijfsovername & bedrijfsoverdracht

Bij een bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht spelen persoonlijke en emotionele zaken een belangrijke rol, maar komen er ook veel vragen kijken op bedrijfsmatig en financieel gebied. Nog los van het feit of de mogelijke opvolgers geschikt zijn om het bedrijf te kunnen leiden. Een succesvolle bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht vraagt tijd en een goede begeleiding.  Sta jij open voor bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht? Laat je dan adviseren en begeleiden door een onafhankelijke en ervaren bedrijfsovername adviseur.

We coachen ondernemers, leiders & bedrijfsopvolgers op het gebied van:

Persoonlijke coaching

Versterk jezelf met waardevolle persoonlijke inzichten die jou & je bedrijf verder brengen >

Groeistrategie

Bepaal een heldere strategie, een gedeelde visie & werk aan een toekomstbestendig bedrijf >

Leiderschap

Weet het beste uit je mensen te halen door je verder te ontwikkelen als leider binnen je bedrijf >

Teamcoaching

Weet met succes veranderingen door te voeren door je mensen te betrekken & het (groei) potentieel van iedere individuele medewerker optimaal te benutten >

Bedrijfsadvies

Benut de ervaring en expertise van een bedrijfsadviseur zodat jij het wiel niet uit hoeft uit te vinden op o.a. financiën, marketing & sales, bedrijfsoptimalisatie & HR >

Bedrijfsoverdracht

Maak je bedrijf klaar voor (familie) overdracht & laat je begeleiden door een business coach met aandacht voor de verschillende belangen en emotionele factoren >

Strategie - Business coach - Ondernemerschap Academy®

Aandacht voor ratio én emotie bij bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht

Een goede begeleiding bij bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht vraagt aandacht voor zowel ratio als het gaat om cijfers, waardering en proces en ook om emotie waarbij je kunt denken aan familiebanden, verwachtingen en vertrouwen.

Onze aanpak voor een succesvolle bedrijfsovername of bedrijfsoverdracht

In een individueel traject fungeren we als klankbord en sparringpartner. We weten wat je meemaakt en helpen je om je eigen leiderschapsstijl verder te ontwikkelen. Hierdoor kun je met de juiste energie je medewerkers aansturen, weet je het verantwoordelijkheidsgevoel te stimuleren  en heb jij meer tijd en ruimte voor jezelf gecreëerd.

Wat brengt bedrijfsovername adviseur?

 • Bespreekbaar maken van overdracht binnen de familie
 • Ontwikkeling van een gezamenlijke visie op de overdracht
 • Transparant opvolgingsproces volgens een helder stappenplan
 • Opstellen familiestatuut, met afspraken over overdracht van eigendom, zeggenschap en leiding
 • Een onderbouwde waardebepaling en waardering van je bedrijf
 • Samen opgesteld verkoopmemorandum met adequate verkoopinformatie
 • Persoonlijke coaching bij rolverandering als overdragende ondernemer
 • Geschiktheid opvolgers bepaald: uitvoeren van persoonlijkheidsanalyses o.b.v. DISC
 • Versterking ondernemerschap en leiderschapskwaliteiten bij volgende generatie
 • Gecreëerd draagvlak onder medewerkers voor fusie, verkoop of overname

Benieuwd wat een business coach ook voor jou kan betekenen op leiderschap?

Maak kennis met één van onze business coaches en maak werk van de uitdagingen die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen en van betekenis te zijn. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Een vraag die jou waarschijnlijk erg bezighoud als ondernemer is: ‘Hoe bepaal je de juiste groeistrategie voor je bedrijf?’.

Met een groeistrategie bepaal je de juiste manier waarop jij de groei van je bedrijf gaat realiseren. Er zijn verschillende groeistrategieën die je kunnen helpen om focus aan te brengen en je bedrijf nu én in de toekomst bestendig te maken.

Om tot een heldere groeistrategie te komen kan een business coach helpen door samen met jou en je MT in gesprek te gaan. Dit kan gaan over de stip op de horizon, de (groei) strategie en de concrete acties en initiatieven om hier – samen met je team – invulling aan te geven.

Bij het bepalen van je strategie kan een business coach jou goed helpen, maar hoe kan een business coach helpen met de strategiebepaling van je bedrijf?

Een business coach kan helpen met de strategiebepaling van je bedrijf door samen met jou te sparren over je toekomstvisie. Dit kan gaan over de stip op de horizon, de (groei) strategie en de concrete acties en initiatieven om hier – samen met je team – invulling aan te geven.

Een goede business coach is een onafhankelijke sparringpartner, brengt ervaringen, kennis en expertise in zodat jij het wiel niet zelf uit hoeft te vinden.
Samen bepaal je concrete doelstellingen op maand-  kwartaal en jaarbasis, met een focus op de lange termijn. Daarnaast is jouw coach een stok achter de deur om niet alleen een heldere strategie te bepalen, maar daar bovenal met succes invulling te geven aan het behalen van je doelen en de (groei)potentie van je bedrijf verder te benutten.

Een bedrijf heeft altijd als doel om een groei door te maken, hierbij is het handig om een bepaalde strategie te hebben. Maar waarom heb je die groeistrategie nou nodig?

Als jij als bedrijf wilt groeien is het heel risicovol om geen strategie te hebben. Je bedrijf breidt zich uit, doet investeringen en misschien neem je wel nieuwe medewerkers aan. Als jij hierbij geen strategie gebruikt kan dit heel slecht uitpakken, misschien betaald een klant wel veel te laat, of past de medewerker helemaal niet in je bedrijf. Dit alles kan je voorkomen door een groeistrategie te hanteren.

Als jij geen groei doormaakt met je bedrijf wordt je voorbijgestreefd door je concurrenten, dit wil je natuurlijk niet. Met een juiste groeistrategie gebeurt dit zelden, dus kies voor een groeistrategie waarmee je bedrijf op de juiste snelheid door blijft groeien zonder al te veel risico’s.

Wil jij met je bedrijf groeien, dan is het handig om een groeistrategie te bepalen. Maar voordat je je groeistrategie gaat bepalen moet je antwoord kunnen geven op de vraag: wat is een groeistrategie?

Met een groeistrategie bepaal je welke stappen je moet zetten om al je (zakelijke) doelen te behalen. Onderdelen zijn bijvoorbeeld in een bestaande of een nieuwe markt wilt gaan opereren.

Het wordt aangeraden om dit te bepalen bij de start van je onderneming. Op deze manier heb je altijd een fundament waar je op kunt terugvallen op het moment dat je een lastige keuze moet maken. Je maakt namelijk keuzes richting je doel en die doelen staan duidelijk beschreven in je groeistrategie.

Ansoff heeft 4 groeistrategieën beschreven:

 1. Marktpenetratie (bestaand product in een bestaande markt)
 2. Productontwikkeling (nieuw product in een bestaande markt)
 3. Marktontwikkeling (bestaand product in een nieuwe markt)
 4. Diversificatie (nieuw product in een nieuwe markt)

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Bedrijfsovername & bedrijfsoverdracht

Wil jij ook de volledige groeipotentie van je bedrijf benutten? Zorg dat jij samen met je medewerkers de kansen ziet én weet te verzilveren en benut de kracht van online marketing. Maak gebruik van de bedrijfsadvies die je bijvoorbeeld kunt krijgen van één van onze gespecialiseerde business coaches.

Versnel je groei

Er is voor veel ondernemers nog een wereld te winnen als het gaat om het benutten van de groeipotentie onder zowel bestaande als nieuwe klanten.

Je hebt succesvolle strategieën die zich bewezen hebben om te groeien met je bedrijf. Want waarom zelf het wiel uitvinden wanneer iemand die al eens heeft gestaan waar jij nu staat je kan vertellen wat te doen? En wanneer je de strategie beheerst, dan wordt het ook makkelijker om resultaten te boeken.

Programma’s & Masterclasses op het gebied van
Sales & Marketing

Benut de potentie van je team

Hét programma om meer zicht te krijgen op je team en jouw rol als leider >

Minimal management

In dialoog met Paul Verburgt, schrijver van de bestseller ‘Minimal management’ >

Ups & downs van snelle groei

In dialoog met Marcel Broersma over de effecten van groei >

Groeien doe je zo!

Maak kennis met de Optimum aanpak om je bedrijf succesvol te laten groeien >

7-daagse reis naar Kenia

Loop in 1 week tijd 100 kilometer samen met de Maasai door Maasailand >

Stress Management

Wat is stress? Hoe werkt het? En hoe buig je dit om zodat je beter presteert >

Partners

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.