Business coaching op leiderschap:

  • Stuur met succes je team(s) aan
  • Maak je team minder afhankelijk van jezelf
  • Benut het volledige potentieel van je team

Onze business coaches zijn een spiegel en klankbord voor jou én je bedrijf. Zij hebben de ervaring en kennis als coach, adviseur en ondernemer om je inzichten te geven die jou én je bedrijf écht verder helpen.

Business coaching op leiderschap

Veel ondernemers hebben het bedrijf eigenhandig op- en uitgebouwd. Tegelijkertijd schuilt daar ook het gevaar in. Juist omdat je van letterlijk alles weet is het (onbewust) lastig om los te laten, om je medewerkers de ruimte te geven en om het misschien anders te kunnen en te mogen doen.

Daarmee creëer je een afhankelijke positie en blijf jij als ondernemer hard nodig. Hierdoor ontstaat er voor jou geen ruimte en kun je niet áán de verdere toekomst van je bedrijf werken. En zolang jij niet kunt loslaten, ontstaat er geen ruimte en blijft jouw tijd opgaan in die aloude waan van de dag.

Business coach Nederland

Medewerkers: het grootste goed en voornaamste bron van frustratie

Je team is tot veel in staat, maar dat gaat niet vanzelf. Voor veel ondernemers en leiders zijn medewerkers het grootste goed en tegelijkertijd de voornaamste bron van frustratie. Totdat je ontdekt hoe je het potentieel in mensen herkent en wat dit vraagt van jou op het gebied van leiderschap.

Sinds 2016 hebben we al vele honderden ondernemers in verschillende sectoren met succes gecoacht. Enkele ervaringen:

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

De meerwaarde van een goede business coach

Veel ondernemers hebben de neiging steeds harder te werken. Maar hard werken is niet de beste oplossing om je bedrijf te laten groeien en minder afhankelijk van jou te maken. Sterker nog: 96% van de ondernemers blijft kleiner dan acht medewerkers, terwijl de (groei)potentie van het gros van de bedrijven vele malen groter is.

Ondernemers tonen lef door het anders te doen, zijn een tikkeltje eigenwijs en hebben een groot doorzettingsvermogen. Dat vermogen heeft ondernemers gebracht tot waar zij nu staan met hun bedrijf. Een volgende groeifase vergt in veel gevallen echter wat anders. En dat ‘andere’ komt niet vanzelf, anders was het al wel gebeurd.

Verschillende uitdagingen

Iedere groeifase kent bepaalde uitdagingen. In de pioniersfase bruis je van de creativiteit en energie en sta jij aan het roer. Vaak is het bedrijf echter (te) afhankelijk van jou als ondernemer. Daarom is het van belang zaken uit handen te geven.

Vervolgens groeit het bedrijf door en komen er meer nieuwe klanten bij. De omzet neemt toe, maar ook de werkdruk. Er is behoefte aan structuur met aandacht voor het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van mensen en processen.

Voor een succesvolle doorgroei helpt het om focus te geven aan schaalbaarheid en standaardisatie, zonder in bureaucratie te verzanden. Intussen heb jij je als ondernemer ontwikkeld van pionier via meewerkend voorman/-vrouw naar manager en leider. Maar is dit de rol die je werkelijk ambieert?

Ontdek hoe jij je bedrijf kunt laten doorgroeien

Doe de groeitest!

Ons groeimodel

Business coaching op leiderschap voor ondernemers

Het zijn voor menig ondernemer zeer herkenbare vragen, maar veel ondernemers weten nog niet dat zij zich kunnen laten coachen en begeleiden door een onafhankelijke business coach of hebben er simpelweg nog nooit over nagedacht.

We vinden het heel normaal dat iedere medewerker een opleidingsbudget krijgt. Maar een moment van reflectie om de juiste persoonlijke en bedrijfsmatige keuzes te maken, gunnen veel ondernemers zichzelf nog lang niet altijd.

Vanaf de start van de Ondernemerschap Academy in 2016 weten meer en meer ondernemers ons te vinden om te sparren over hun uitdagingen. Het helpt dan ook als iemand met ervaring in het ondernemerschap, zonder oordeel en emotie de spiegel kan voorhouden om zelf tot de beste inzichten en keuzes te komen.

Dat doen we door ondernemers individueel te coachen. Maar ook door een teamtraining te organiseren wanneer je een verandering met je mensen wilt realiseren. Ook kun je deelnemen aan één van onze programma’s specifiek voor ondernemers, bedrijfsopvolgers en leidinggevenden.

Neem bewust tijd voor jezelf (en daarmee voor anderen)

Ondernemers kennen tal van uitdagingen, het helpt simpelweg om dit niet alleen te hoeven dragen. Het is essentieel dat je als ondernemer de tijd neemt voor reflectie en jezelf de vraag stelt: wat is mijn stip aan de horizon? Hoe kan ik een beweging in gang zetten? Welke rol wil ik zelf in mijn eigen bedrijf vervullen? En hoe zorg ik dat ik de juiste mensen weet aan te trekken?

Laat je dit na dan sta je de eigen ontwikkeling maar ook die van het bedrijf in de weg. Daarom is het belangrijk dat je als ondernemer niet alleen in je bedrijf en je mensen investeert, maar ook in jezelf en de ontwikkeling die jij wilt doormaken.

Wat levert een business coach jou op?

  • Inzicht krijgen in jouw leiderschapsstijl en het effect daarvan op anderen
  • Ontdekken hoe je jouw effectiviteit en productiviteit vergroot
  • Leren wat je mensen nodig hebben om succesvol (samen) te werken en verantwoordelijkheid te nemen
  • Hoe je je bedrijf succesvol aanstuurt op de manier die bij jou past

Benieuwd wat business coaching op leiderschap kan betekenen?

Maak kennis met één van onze business coaches en laten we samen de uitdagingen aanpakken die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Veelgestelde vragen

Bij het bepalen van je strategie kan een business coach jou goed helpen, maar hoe kan een business coach helpen met de strategiebepaling van je bedrijf?

Een business coach kan helpen met de strategiebepaling van je bedrijf door samen met jou in gesprek te gaan. Dit kan gaan over de stip op de horizon, de (groei) strategie en de concrete acties en initiatieven om hier – samen met je team – invulling aan te geven.

Een goede business coach is een onafhankelijke sparringpartner, brengt de ervaringen in zodat jij het wiel niet zelf uit hoeft te vinden. Hij is voor jou de stok achter de deur om niet alleen een heldere strategie te bepalen, maar daar bovenal met succes invulling aan te geven en de (groei)potentie van je bedrijf verder te benutten.

Een vraag die wij vaak krijgen van potentiële klanten: Hoe kies je de juiste business coach? Om de juiste business coach te kiezen is het allereerst van belang dat je een klik ervaart en het gevoel hebt dat je alles met je business coach kunt bespreken. Dit vraagt vertrouwen en openheid en dat kun je alleen geven wanneer je zelf ook een klik ervaart. Neem daarom eerst (vrijblijvend) de tijd om kennis te maken.

Daarnaast stelt een goede business coach in dit eerste gesprek een plan van aanpak op. In dit gesprek gaat hij samen met jou de uitdagingen concreet maken die jij wilt aanpakken. De aanpak van de business coach en het tijdspad geven jou een beeld van de werkwijze van de business coach.

Naast het hebben van een klik is het belangrijk dat je een business coach kiest die ervaring heeft met deze vraagstukken. Ook moet de business coach een goed beeld hebben van jouw bedrijf en de sector waarin je je begeeft.

Wanneer jij nieuwsgierig bent, zal vast deze vraag ook bij jou opkomen: ‘Wat doet een business coach?’.

Een business coach gaat met jou in gesprek. Hij is hierbij je persoonlijke klankbord en sparringpartner op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Hierdoor kan jij de uitdagingen oppakken die jou bezig houden. Wanneer hij het goed doet, biedt hij waardevolle persoonlijke inzichten. Daarnaast helpt hij je bij het maken van de juiste bedrijfsmatige keuzes zoals bijvoorbeeld:
• Hoe zorg ik dat mijn bedrijf minder afhankelijk van mij wordt?
• Hoe verbeter ik de samenwerking in mijn team?
• Hoe kan ik mijn bedrijf verder ontwikkelen?
• Hoe versterk ik mijn rol als leider?
• Hoe zorg ik voor meer structuur in mijn bedrijf?
• Hoe zorg ik voor een succesvolle bedrijfsoverdracht / -overname?

De vraag die veel ondernemers bezighoud wanneer het gaat over een business coach is: ‘Wat is een business coach?’.

Een business coach is jouw persoonlijke, onafhankelijke klankbord en sparringpartner die jou als ondernemer helpt op persoonlijk én zakelijk gebied. Een goede business coach biedt waardevolle persoonlijke inzichten en helpt je bij het maken van de juiste bedrijfsmatige keuzes.

Samen met je business coach stel jij concrete en haalbare doelstellingen op. De business coach heeft de ervaring en expertise die jij nodig hebt om jou bedrijf sneller te laten groeien.

 

Ondernemers zijn vaak resultaatgericht. Met als gevolg dat wij op deze vraag zijn gekomen: ‘Wat is het resultaat van een business coach?’.

Een business coach is jouw persoonlijke sparringpartner, klankbord en stok achter de deur waardoor je datgene wat jou bezighoudt kunt bespreken en bovenal kunt aanpakken. Een goede business coach helpt je om de juiste keuzes te maken en is de stok achter de deur om ideeën om te zetten in acties.

Daarnaast is een business coach een spiegel voor je. Met als resultaat dat je business coach je helpt om op positieve wijze tot (nieuwe) inzichten te komen die jou, je team en je bedrijf verder helpen.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.