Business coaching op leiderschap

Je bedrijf is flink gegroeid en de nodige mensen zijn aangenomen. Maar herken je dat: jij bent intussen alleen nog maar bezig met brandjes blussen, het beantwoorden van vragen en gaat volledig op in de waan van de dag. Laat je dan begeleiden door een business coach om je team(s) met succes aan te sturen en minder afhankelijk van jou te maken.

Business coaching - Leiderschap

Medewerkers: het grootste goed en voornaamste bron van frustratie

Je team is tot veel in staat, maar dat gaat niet vanzelf. Voor veel ondernemers en leiders zijn medewerkers het grootste goed en tegelijkertijd de voornaamste bron van frustratie. Totdat je ontdekt hoe je het potentieel in mensen herkent en wat dit vraagt van jou op het gebied van leiderschap.

Onze aanpak om je team(s) met succes aan te sturen en te groeien als leider

In een individueel traject fungeren we als klankbord en sparringpartner. We weten wat je meemaakt en helpen je om je eigen leiderschapsstijl verder te ontwikkelen. Hierdoor kun je met de juiste energie je medewerkers aansturen, weet je het verantwoordelijkheidsgevoel te stimuleren  en heb jij meer tijd en ruimte voor jezelf gecreëerd.

Wat brengt een business coach je zodat jij je leiderschap weet te versterken?

  • Inzicht krijgen in jouw leiderschapsstijl en het effect daarvan op anderen
  • Ontdekken hoe je jouw effectiviteit en productiviteit vergroot
  • Leren wat je mensen nodig hebben om succesvol (samen) te werken en verantwoordelijkheid te nemen
  • Hoe je je bedrijf succesvol aanstuurt op de manier die bij jou past

Wat wij betekenen voor ondernemers

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

Benieuwd wat een business coach op leiderschap voor jou kan betekenen?

Maak kennis met één van onze business coaches en maak werk van de uitdagingen die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen en van betekenis te zijn. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Als ondernemer, leidinggevende of HR-manager kan het nog weleens een lastige taak zijn om een team te leiden. Daarom wil jij misschien wel getraind worden op leiderschap, maar hoe kun je leiderschap trainen?

Samen met een business coach wordt er bepaald welke leiderschapsstijl jouw voorkeur heeft. Op het moment dat je hier inzicht in hebt wordt er gekeken naar het effect hiervan op je team. Er wordt gekeken naar hoe je de effectiviteit en productiviteit van jezelf en van je team kunt vergroten.

Je leert van een business coach wat je team nodig heeft om succesvol (samen) te werken en daarbij verantwoordelijkheid neemt. Daarnaast hoe je dit ook op een succesvolle wijze kunt aansturen op de manier die bij jou past.

In een team heb je vaak te maken met een leider. Maar wat is de rol van een leider?

Een leider is er om een team te begeleiden en te sturen om een bepaald doel te bereiken. Een goede leider is in staat om zijn team te motiveren en te inspireren.

Goede leiders versterken de motivatie, het teamgevoel, de betrokkenheid, de verantwoordelijkheid en uiteindelijk de prestaties van een team.

Jij bent de leider van je bedrijf en dus zal je graag antwoord willen op de vraag: ‘Wat is goed leiderschap?’. Dat leggen wij hier uit.

Goed leiderschap houdt in dat je ervoor zorgt dat je anderen kan inspireren en beïnvloeden om de ambities van het bedrijf te kunnen bereiken.

Goed leiderschap zorgt ervoor dat je team wil werken voor jou als een geheel en niet zelfstandig. Je zorgt ervoor dat je team motivatie behoudt om zo hard mogelijk te werken voor het bedrijf.

Bij leiderschap komen verschillende kwaliteiten komen. Maar wat zijn de belangrijke leiderschapskwaliteiten?

Deze kwaliteiten van leiderschap kunnen al in jezelf zitten maar je kunt ze ook vaak aanleren. Voorbeelden van deze leiderschapskwaliteiten zijn: aanpassend vermogen, communicatievaardigheden, zelfverzekerdheid, vertrouwelijk, etc.

Bij het onder de knie krijgen zal je vaak falen, maar door te falen leer je. Je zult het dus leren door het alleen maar te doen, aan de theorie zal je weinig hebben in de praktijk.

Bij het ontwikkelen naar goed leiderschap wil jij graag weten waar dit voor zal zorgen. Jou concrete vraag zal zijn: ‘Welke ontwikkeling kan goed leiderschap bewerkstelligen?’.

Goed leiderschap kan als ontwikkeling bewerkstelligen dat jou team als één geheel samenwerkt. Dit zal ervoor zorgen dat het team met een heel duidelijk doel aan het werk is om zo de ambities van het bedrijf zo snel mogelijk bewerkstelligen. De ontwikkeling die jij als persoon maakt maar ook als team zal ervoor zorgen dat het bedrijf groeit, dit kan heel snel gaan. De resultaten kunnen geweldig zijn als jullie als team goed samenwerken met allemaal dezelfde visie.

Bij elk bedrijf zal goed leiderschap andere resultaten hebben. Bij het ene bedrijf zal het al heel normaal zijn om samen te werken maar is het doel nog niet duidelijk. Een ander bedrijf zal juist moeite hebben met het samenwerken maar kan het doel al wel goed voor ogen hebben. Elk bedrijf zal dus andere ontwikkelingen hebben.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

We coachen ondernemers, leiders & bedrijfsopvolgers op het gebied van:

Persoonlijke coaching

Versterk jezelf met waardevolle persoonlijke inzichten die jou & je bedrijf verder brengen >

Groeistrategie

Bepaal een heldere strategie, een gedeelde visie & werk aan een toekomstbestendig bedrijf >

Leiderschap

Weet het beste uit je mensen te halen door je verder te ontwikkelen als leider binnen je bedrijf >

Teamcoaching

Weet met succes veranderingen door te voeren door je mensen te betrekken & het (groei) potentieel van iedere individuele medewerker optimaal te benutten >

Bedrijfsadvies

Benut de ervaring en expertise van een bedrijfsadviseur zodat jij het wiel niet uit hoeft uit te vinden op o.a. financiën, marketing & sales, bedrijfsoptimalisatie & HR >

Bedrijfsoverdracht

Maak je bedrijf klaar voor (familie) overdracht & laat je begeleiden door een business coach met aandacht voor de verschillende belangen en emotionele factoren >

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.