Business coaching op leiderschap:

  • (Verder) ontwikkelen van je eigen leiderschapsstijl
  • Stuur met succes je team(s) aan
  • Maak je team minder afhankelijk van jezelf
  • Maak keuzes die bij jezelf en je bedrijf passen
  • Benut het volledige potentieel van je team

Onze leiderschap coaches zijn een spiegel en klankbord voor jou én je bedrijf. Zij hebben de ervaring en kennis als coach, adviseur en ondernemer om je inzichten te geven die jou én je bedrijf écht verder helpen.

Business coaching op leiderschap

Je bedrijf is doorgegroeid en je team is uitgebreid. Maar herken jij dat: jij bent bezig met brandjes blussen en het beantwoorden van vragen en gaat op in de waan van de dag. Het vraagt leiderschap om het bedrijf met succes aan te sturen en minder afhankelijk van jou te maken.

Juist omdat je van letterlijk alles weet is het (onbewust) lastig om los te laten, om je medewerkers de ruimte te geven en om het misschien anders te kunnen en te mogen doen.

Daarmee creëer je een afhankelijke positie en blijf jij als ondernemer hard nodig. Hierdoor ontstaat er voor jou geen ruimte en kun je niet áán de verdere toekomst van je bedrijf werken.

Business coach Nederland

Medewerkers: het grootste goed en voornaamste bron van frustratie

Je team is tot veel in staat, maar dat gaat niet vanzelf. Voor veel ondernemers en leiders zijn medewerkers het grootste goed en tegelijkertijd de voornaamste bron van frustratie. Totdat je ontdekt hoe je het potentieel in mensen herkent en wat dit vraagt van jou op het gebied van leiderschap.
Leiderschap coaching leert je eigenlijk om goede smeerolie te zijn. Want de essentie van leiderschap coaching is niet om te leren leiden, maar om te leren begeleiden.

Het coachend en faciliterend begeleiden van je medewerkers wordt vaak onderschat. Op elk moment de juiste optie kiezen tussen ‘ik regel het voor je’ en ‘ik laat het volledig aan jou over’ is niet makkelijk, integendeel. Als business coach op het vlak van leiderschap helpen we je van controleren en corrigeren naar inspireren en faciliteren.

Sinds 2016 hebben we al vele honderden ondernemers in verschillende sectoren met succes gecoacht. Enkele ervaringen:

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

Ontdek hoe jij je bedrijf kunt laten doorgroeien

Doe de groeitest!

Ons groeimodel

Wat kan je verwachten?

Persoonlijke intake
Als je belt of mailt voor meer informatie, of met een concrete vraag of behoefte maken we eerst een afspraak voor een persoonlijke intake. Dit doen we telefonisch, zodat we samen goed kunnen bepalen of en hoe we voor jou van betekenis kunnen zijn. We vragen goed door naar je ambitie, de uitdagingen waar je tegen aanloopt, dingen waar je wellicht ’s nachts van wakker ligt en waar het “piept en kraakt”. Als het wederzijdse gevoel goed is, plannen we een afspraak voor een kennismaking bij ons op kantoor in Utrecht of bij jou/jullie op het bedrijf.

Kennismaking
Tijdens de kennismaking gaan we dieper in op je vragen, waar je behoefte ligt en welke thema’s van belang zijn om mee aan de slag te gaan.
We leggen uit hoe we werken en geven samen het traject vorm (hoe vaak zien we elkaar, wat geven we prioriteit, hoe ziet de tijdslijn eruit en wat vergt het qua investering in tijd en geld). Indien gewenst zetten we alles op papier in een voorstel voor samenwerking (offerte + plan van aanpak).
En als je groen licht geeft, gaan we zo snel mogelijk aan de slag!

Vormgeving traject
We beslissen samen wat het beste werkt voor jouw situatie en vragen.
Gaan we structureel samenwerken en zien we elkaar wekelijks/twee wekelijks. zodat we in korte tijd tastbare resultaten boeken en snel kunnen bouwen.
Kiezen we voor projectmatig werken, zodat we telkens een begin en eind bepalen, een concreet doel hebben en een tijdslijn.
Of werkt adhoc het beste voor jou? Waarbij we sparren als het nodig is. Dit werkt vaak het beste als we elkaar al goed kennen/langer samenwerken.

Afhankelijk van de fase waarin je je bevind met je bedrijf en in je eigen ondernemerschap, staan we naast je en doen we het samen, op het tempo en de manier die voor beiden het beste werkt.

Wat levert een business coach jou op?

  • Inzicht krijgen in jouw leiderschapsstijl en het effect daarvan op anderen
  • Ontdekken hoe je jouw effectiviteit en productiviteit vergroot
  • Leren wat je mensen nodig hebben om succesvol (samen) te werken en verantwoordelijkheid te nemen
  • Hoe je je bedrijf succesvol aanstuurt op de manier die bij jou past

Benieuwd wat business coaching op leiderschap kan betekenen?

Maak kennis met één van onze business coaches en laten we samen de uitdagingen aanpakken die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Veelgestelde vragen

Bij het bepalen van je strategie kan een business coach jou goed helpen, maar hoe kan een business coach helpen met de strategiebepaling van je bedrijf?

Een business coach kan helpen met de strategiebepaling van je bedrijf door samen met jou te sparren over je toekomstvisie. Dit kan gaan over de stip op de horizon, de (groei) strategie en de concrete acties en initiatieven om hier – samen met je team – invulling aan te geven.

Een goede business coach is een onafhankelijke sparringpartner, brengt ervaringen, kennis en expertise in zodat jij het wiel niet zelf uit hoeft te vinden.
Samen bepaal je concrete doelstellingen op maand-  kwartaal en jaarbasis, met een focus op de lange termijn. Daarnaast is jouw coach een stok achter de deur om niet alleen een heldere strategie te bepalen, maar daar bovenal met succes invulling te geven aan het behalen van je doelen en de (groei)potentie van je bedrijf verder te benutten.

Een vraag die wij vaak krijgen van ondernemers: Hoe kies ik de juiste business coach? Om de juiste business coach te kiezen is het allereerst van belang dat je een klik ervaart en het gevoel hebt dat je alles met je business coach kunt bespreken. Dit vraagt vertrouwen en openheid en dat kun je alleen geven wanneer je zelf ook een klik ervaart. Neem daarom eerst (vrijblijvend) de tijd om kennis te maken.

Daarnaast stelt een goede business coach in dit eerste gesprek een plan van aanpak op. In dit gesprek gaan we samen met jou de uitdagingen concreet maken die jij wilt aanpakken. De aanpak van de business coach en het tijdspad geven jou een beeld van onze werkwijze.

Naast het hebben van een klik is het belangrijk dat je een business coach kiest die ervaring heeft met deze vraagstukken. Ook is het van belang dat de business coach een goed beeld heeft van jou als ondernemer, jouw bedrijf en de sector waarin je je begeeft.

Wanneer jij nieuwsgierig bent, zal vast deze vraag ook bij jou opkomen: ‘Wat doet een business coach?’.

Een business coach gaat met jou in gesprek. Je coach is hierbij je persoonlijke klankbord en sparringpartner op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Hierdoor kan jij de uitdagingen oppakken die jou bezig houden. Dit biedt waardevolle persoonlijke inzichten en helpt het bij het maken van de juiste bedrijfsmatige keuzes zoals bijvoorbeeld:
• Hoe zorg ik dat mijn bedrijf minder afhankelijk van mij wordt?
• Hoe verbeter ik de samenwerking in mijn team?
• Hoe kan ik mijn bedrijf verder ontwikkelen?
• Hoe versterk ik mijn rol als leider?
• Hoe zorg ik voor meer structuur in mijn bedrijf?
• Hoe zorg ik voor een succesvolle bedrijfsoverdracht / -overname?

De vraag die veel ondernemers bezighoud wanneer het gaat over een business coach is: ‘Wat is een business coach?’.

Een business coach is jouw persoonlijke, onafhankelijke klankbord en sparringpartner die jou als ondernemer helpt op persoonlijk én zakelijk gebied. Een goede business coach biedt waardevolle persoonlijke inzichten en helpt je bij het maken van de juiste bedrijfsmatige keuzes.

Samen met je business coach stel jij concrete en haalbare doelstellingen op. De business coach heeft de ervaring en expertise die jij nodig hebt om jou bedrijf sneller te laten groeien.

 

Als ondernemer ben je vaak resultaatgericht en wil je dus ook graag inzicht in wat het oplevert als je met een business coach aan de slag gaat.

Een business coach is jouw persoonlijke sparringpartner, klankbord en stok achter de deur waardoor je datgene wat jou bezighoudt kunt bespreken en bovenal kunt aanpakken. Een goede business coach helpt je om de juiste keuzes te maken en is de stok achter de deur om ideeën om te zetten in acties.

Daarnaast is een business coach een spiegel voor je. Met als resultaat dat je business coach je helpt om op positieve wijze tot (nieuwe) inzichten te komen die jou, je team en je bedrijf verder helpen.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.