Persoonlijke coaching

Wil je als ondernemer, leider of (potentiële) bedrijfsopvolger verder ontwikkelen? Je ondernemerschap en leiderschap versterken? Je bedrijf minder afhankelijk maken van jou? Een betere balans creëren tussen in- en ontspanning? Met de persoonlijke coaching van een business coach pakken we de uitdagingen aan die voor jou van belang zijn.

Persoonlijke coaching om je in iedere fase van je bedrijf verder te ontwikkelen

Iedere volgende fase van je bedrijf vraagt andere capaciteiten en kwaliteiten van jou als ondernemer. De complexiteit van je bedrijf neemt toe en zorgt voor een veranderende cultuur, structuur en winstgevendheid.

Kortom, je bedrijf ontwikkelt door en dat vraagt van jou ook een verdere ontwikkeling als ondernemer. Een persoonlijke coach is je sparringpartner en degene die je scherp houdt met de juiste inzichten om jezelf en daarmee je bedrijf verder te ontwikkelen.

Persoonlijke coaching

Tijdens het ondernemerschap krijg je te maken met veranderingen, groei en uitdagingen, zowel zakelijk als privé, die veel flexibiliteit, veerkracht en aanpassingsvermogen vragen.

Je komt jezelf tegen en loopt soms tegen je eigen grenzen aan. Juist dan biedt persoonlijke coaching uitkomst om je als persoon verder te ontwikkelen en tot inzicht(en) te komen.

Je business coach helpt je om tot de juiste inzichten te komen en vormt een klankbord om de persoonlijke en bedrijfsmatige keuzes te maken die jou én je bedrijf verder brengen.

Onze aanpak in persoonlijke coaching:

Wanneer we je persoonlijk coachen en begeleiden dan zetten we samen een traject op wat in veel gevallen is opgebouwd in drie verschillende fases: de inventarisatie, de uitvoering en de borging.

Fase 1 – inventarisatie

In de eerste fase hebben we in korte tijd enkele intensieve gesprekken en nemen we de tijd om enerzijds terug te blikken en bovenal vooruit te kijken en in te gaan op de uitdagingen je nu ervaart.

In veel gevallen helpt het om een persoonlijkheidsanalyse af te nemen om een goed beeld te krijgen van je kwaliteiten en datgene waar je energie van krijgt, maar ook van je valkuilen en datgene waar juist energie verloren gaat.

Op basis van deze inventariserende gesprekken helpen we je tot waardevolle inzichten en herkenbare patronen en dynamieken te komen.

Fase 2 – uitvoering

Je bent je in deze fase inmiddels bewust geworden wat je anders wilt doen en waarom dit voor jou belangrijk is. Dit is niet altijd een gemakkelijke situatie. Je weet dat je het anders wilt, maar het lukt (nog) niet altijd in de praktijk.

Daarom is het van belang om in de persoonlijke coaching aandacht te hebben voor concrete praktijksituaties waarbij je al experimenterend leert om anders met bepaalde situaties om te gaan.

Deze situaties bespreken we samen om op basis van de juiste inzichten een volgende keer anders met dezelfde situatie om te gaan.

Fase 3 – borging

In de laatste fase heb je jezelf meer en meer aangeleerd om anders om te gaan met situaties dan in het verleden. De uitdagingen die je bij aanvang had ervaar je nu niet meer op dezelfde manier.

In veel gevallen zie je in deze fase je business coach een aantal keer per jaar zodat je niet in oude gewoontes terugvalt en juist een verdere doorontwikkeling weet te maken.

Wat brengt persoonlijke coaching je? 

  • Een heldere formulering van je persoonlijke en zakelijke focus
  • Inzicht in je eigen gedrag en communicatie en het effect hiervan op anderen
  • (Door) ontwikkelen van je eigen leiderschapsstijl
  • Het terugvinden van je ondernemerspassie en -drive
  • Omgaan met conflicten en verbetering van communicatie met anderen
  • Effectiever leren omgaan met tijd, prioriteiten stellen en meer structuur aanbrengen
  • Een passende en motiverende rol binnen je eigen bedrijf
  • Op een positieve en rustige manier leren omgaan met spanning en stress
  • Leren creëren (en vasthouden) van rust en ruimte in je hoofd

Wat wij betekenen voor ondernemers

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

Benieuwd wat een persoonlijke coach voor jou als ondernemer kan betekenen?

Maak kennis met één van onze business coaches en maak werk van de uitdagingen die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen en van betekenis te zijn. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Een persoonlijke coach kiezen is lastig, daarom helpen wij jou met de vraag: Hoe kies je de juiste persoonlijke coach?

Bij jouw keuze is het belangrijk dat je als eerste bepaald wat je behoefte is. Vervolgens kun je bijvoorbeeld op het internet gaan zoeken naar persoonlijke coaches die aan jouw behoefte voldoen. Daarbij is het belangrijk dat je kijkt naar de expertises en de ervaringen van de coach. De expertises en de ervaringen van de coach moeten ook aansluiten op jouw behoefte.

Dan kun je kijken naar het budget dat je te besteden hebt en welke coach daar goed bij past. Belangrijk hierbij is dat je ook de juiste vorm voor jezelf bepaald, wil jij het liefst 1-op-1 begeleidt worden of in een groep? Op het moment dat je dit allemaal hebt bepaald kun jij de juiste persoonlijke coach kiezen.

Als jij overweegt om met een persoonlijke coach te gaan werken, wil je graag weten waarbij hij jou kan helpen. De vraag die dan in jou hoofd rondspookt is dus: Waar kan een persoonlijke coach mij bij helpen?

Een persoonlijke coach is er voor jou als ondernemer maar ook voor jou bedrijf. Een persoonlijke coach helpt jou bij de vraagstukken die jij hebt, dit kan over van alles gaan. Zo kan je een vraagstuk hebben over het leidinggeven, maar ook over de strategie van je bedrijf. Een persoonlijke coach kan jou dus op verschillende onderwerpen helpen.

De persoonlijke coach van de Ondernemerschap Academy helpt jou met zowel de bedrijfsmatige als de fundamentele kant van het ondernemerschap. Hij wilt weten wie hij voor zich heeft. Wie is de ondernemer? Wat speelt er bij de ondernemer? Daarnaast wilt hij ook kennis hebben over je bedrijf, zoals wat is de strategie van het bedrijf? In welke fase bevind het bedrijf zich? Wat is de taakverdeling binnen het bedrijf? Wat is de omzet en de winst van het bedrijf?

Zit jij te twijfelen of jij een persoonlijke coach nodig hebt? Wij geven antwoord op deze vraag: ‘Wanneer is persoonlijke coaching interessant voor mij?’.

Persoonlijke coaching kan interessant voor je zijn wanneer je jezelf verder wilt ontwikkelen. Dit kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, samenwerking en/of leiderschap.

Tijdens je persoonlijke coaching wordt je bewust van je kwaliteiten, je ontwikkelpunten en je gedrag. Dit zal ervoor zorgen dat je op een andere manier met situaties leert omgaan. Zo creëer je dankzij persoonlijke coaching bewuste momenten voor reflectie. Met als resultaat dat je uit de waan van de dag komt om bijvoorbeeld effectiever te communiceren, beter samen te werken of jouw stijl van leidinggeven verder te verbeteren.

Coaching is mogelijk op veel verschillende manieren, zo bieden wij persoonlijke coaching aan. Maar wat is persoonlijke coaching?

Een persoonlijke coach helpt je door middel van 1-op-1 gesprekken. In deze gesprekken zal je het hebben over de uitdagingen waar je tegenaan loopt en waar je op een andere manier mee om wilt gaan. Een persoonlijke coach zal je helpen bij het bewust worden van je kwaliteiten, je ontwikkelpunten en je gedrag. Hierdoor zal je op een andere manier met bepaalde situaties leren omgaan.

Een persoonlijke coach helpt je om tot (nieuwe) inzichten te komen en een gedragsverandering teweeg te brengen. Dit zal als resultaat hebben dat je anders omgaat met de uitdagingen die je ervaart.

Op het moment dat jij op zoek bent naar een coach wil je graag antwoord op de vraag: wat zijn kenmerken van een goede coach?

Kenmerken van een goede coach zijn:
• Geeft een vertrouwend gevoel af
• Is objectief en neutraal
• Heeft genoeg ervaring en expertises
• Communicatief sterk
• Heeft een positieve energie
• Stelt de juiste vragen

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Wij coachen ondernemers met de ambitie op persoonlijk én zakelijk verder te groeien in:

Persoonlijke coaching

Versterk jezelf met waardevolle persoonlijke inzichten die jou & je bedrijf verder brengen >

Strategie

Bepaal een heldere strategie, een gedeelde visie & werk aan een toekomstbestendig bedrijf >

Leiderschap

Weet het beste uit je mensen te halen door je verder te ontwikkelen als leider binnen je bedrijf >

Teamcoaching

Weet met succes veranderingen door te voeren door je mensen te betrekken & het (groei) potentieel van iedere individuele medewerker optimaal te benutten >

Bedrijfsadvies

Benut de ervaring en expertise van een bedrijfsadviseur zodat jij het wiel niet uit hoeft uit te vinden op o.a. financiën, marketing & sales, bedrijfsoptimalisatie & HR >

Bedrijfsoverdracht

Maak je bedrijf klaar voor (familie) overdracht & laat je begeleiden door een business coach met aandacht voor de verschillende belangen en emotionele factoren >

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.