Business coaching op strategie

Wil jij je laten coachen om een nieuwe stip op de horizon te creëren? Samen met je directie en/of MT een gedeelde visie en toekomstbestendige strategie (her)bepalen? Laat je dan begeleiden door een business coach om gezamenlijk de juiste strategische keuzes te maken om nu én in de toekomst verder (door) te groeien.

We coachen ondernemers, leiders & bedrijfsopvolgers op het gebied van:

Persoonlijke coaching

Versterk jezelf met waardevolle persoonlijke inzichten die jou & je bedrijf verder brengen >

Strategie

Bepaal een heldere strategie, een gedeelde visie & werk aan een toekomstbestendig bedrijf >

Leiderschap

Weet het beste uit je mensen te halen door je verder te ontwikkelen als leider binnen je bedrijf >

Team coach

Weet met succes veranderingen door te voeren door je mensen te betrekken & het (groei) potentieel van iedere individuele medewerker optimaal te benutten >

Bedrijfsadvies

Benut de ervaring en expertise van een bedrijfsadviseur zodat jij het wiel niet uit hoeft uit te vinden op o.a. financiën, marketing & sales, bedrijfsoptimalisatie & HR >

Bedrijfsoverdracht

Maak je bedrijf klaar voor (familie) overdracht & laat je begeleiden door een business coach met aandacht voor de verschillende belangen en emotionele factoren >

Strategie - Business coach - Ondernemerschap Academy®

Business coaching op strategie

Tijdens de coachingsessies op strategie helpen we je de juiste (groei)strategie te bepalen én te implementeren. Dat doen we door jou en de kern van je bedrijf écht te leren kennen. Je voelt onze betrokkenheid en we brengen de ervaringen in vanuit andere bedrijven en sectoren. Verwacht geen quick fixes, maar duurzame resultaten.

Onze aanpak in strategische business coaching:

Wanneer we je coachen en begeleiden om een gedeelde visie en toekomstbestendige strategie te (her)bepalen zetten we samen een traject op wat in veel gevallen is opgebouwd in drie verschillende fases: de inventarisatie, de uitvoering en de borging.

Fase 1 – inventarisatie

In de eerste fase inventariseren we wat er al is, niet zonder reden heb je het bedrijf weten op te bouwen tot wat het nu is. Hierdoor komen we tot een gedeeld vertrekpunt. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf doen we dit samen met de directie, het management en eventuele teamleiders.

Dit doen we door individuele gesprekken te voeren waarbij we, eventueel met behulp van een persoonlijkheidsanalyse, ingaan op ieders rol en inventariseren hoe iedereen de huidige situatie ervaart en wat er nodig is naar de toekomst.

Vervolgens koppelen we dit terug in een gezamenlijke bijeenkomst en bespreken we de strategische richting en voornaamste thema’s uit de individuele gesprekken.

Fase 2 – uitvoering

Om tot een helder kader te komen voor een gedeelde visie en strategie werken we met 3 belangrijke uitgangspunten.

Waar willen we staan over 90 dagen? Waar staan we over 1 jaar? En waar willen we over 3 jaar staan? Dit geeft de mogelijkheid om een stip op de horizon te creëren, dit terug te vertalen naar een jaarplan en concrete acties te bepalen voor de komende 90 dagen.

Uiteraard betrekken we gedurende dit proces alle medewerkers om niet alleen draagvlak te creëren binnen het team, maar iedereen ook te betrekken bij de toekomstplannen. Hiermee bouwen we aan een stevig fundament voor de toekomst.

Fase 3 – borging

Gedurende de laatste fase implementeren en borgen we de toekomstvisie, de (nieuwe) structuur, de concrete doelstellingen en nieuw opgedaan gedrag.

Dat doen we niet alleen met de bestaande overlegstructuur, maar ook in sessies met de directie (en MT) en eventuele individuele coaching om een duurzame verandering te realiseren die door het hele bedrijf gedragen wordt.

Wat brengt een business coach voor de strategie van jouw bedrijf? 

  • Een heldere strategie met een duidelijke focus
  • Jouw missie en visie verankerd in het bedrijf
  • Een gevalideerd en toekomstbestendig businessmodel
  • Heldere keuzes in nieuwe verdienmodellen en markten
  • Meer intern ondernemerschap en leiderschap
  • Optimalisatie van systemen, processen en structuren
  • Groei van omzet en winstgevendheid, verbetering van marges
  • Tevreden klanten die ambassadeur zijn voor je bedrijf
  • Bedrijfscultuur met gemotiveerde medewerkers en magneetwerking voor nieuw talent

Benieuwd wat een business coach op strategie ook voor jou én je bedrijf kan betekenen?

Maak kennis met één van onze business coaches en maak werk van de uitdagingen die voor jou, je team én je bedrijf van belang zijn.

We gaan graag in gesprek om elkaar te leren kennen en van betekenis te zijn. Laat je gegevens achter of bel ons direct op: 030 – 237 07 00.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.