In Company training Financieel inzicht

Weet het financiële inzicht verder te ontwikkelen en blijvende verandering te realiseren met een In Company teamtraining voor je hele team.

  • Voldoet aan de behoefte van al je medewerkers
  • Vindt plaats waar en wanneer het jou uitkomt
  • 100% tevredenheid onder opdrachtgevers

In Company training Financieel inzicht

Vraag jij je ook af hoe je de winstgevendheid van je bedrijf kunt verbeteren? Cijfers vormen een onmisbare schakel voor goed ondernemerschap. Wie goed inzicht heeft in de bedrijfscijfers heeft financiële grip om te sturen op cashflow, opbrengsten, kosten en investeringen.

Met een teamtraining financieel inzicht krijg je meer bewustwording en grip op de financiële cijfers van jouw bedrijf om vervolgens meer grip te krijgen op de kosten en te sturen op een gezonde winstgevendheid.

Wij verzorgen trainingen in:

  • Basiskennis financiën
  • Financiële analyse & bedrijfsscan
  • Financiën voor niet financiële managers
  • Ondernemen met financieel inzicht
  • Overdracht & bedrijfsovername
  • Risicomanagement

Financiële analyse

Voorafgaand aan onze trainingen en begeleiding kunnen wij een financiële analyse opstellen van de huidige financiële stand van zaken van je bedrijf.

Wat zegt mijn financiële situatie over de toekomstbestendigheid van mijn bedrijf? Zijn mijn kosten en opbrengsten in lijn? Scoor ik boven of onder gemiddeld op het gebied van loonkosten, verkoopprijs en winstmarge?

Wij stellen een rapport op wat antwoord geeft op deze vragen. Dit rapport draagt bij aan het inzicht en de bewustwording van de bedrijfscijfers.

Wat wij betekenen voor ondernemers

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

100% tevredenheid onder opdrachtgevers

Onze teamtrainingen worden verzorgd door ervaren trainers die in staat zijn om de juiste sfeer te creëren zodat medewerkers zich openstellen en enthousiast worden om kennis tot zich te nemen en de gewenste verandering aan te gaan.

Niet zonder reden worden onze teamtrainingen gemiddeld met een 9,1 beoordeeld en is 100% van de opdrachtgevers tevreden!

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte voor een In Company teamtraining bij jou op het bedrijf om je team verder te ontwikkelen?

Offerte Aanvragen Contact Opnemen

In Company teamtrainingen

Bekijk ons volledige aanbod aan teamtrainingen voor bedrijven in het MKB:

Teamontwikkeling

• Effectief samenwerken
• Feedback geven & ontvangen
• Teambuilding

Effectief Communiceren

• Heldere communicatie
• Effectief beïnvloeden
• Overtuigend presenteren

Persoonlijke Effectiviteit

• Time Management
• Effectief Vergaderen
• Feedback geven en ontvangen

Leiderschap

• Begeleiding en ontwikkeling MT
• Praktisch leidinggeven
• Verandermanagement

Visie & strategie

• Business Model Canvas
• Visievorming & begeleiding
• Toekomstbestendig bedrijfsmodel

Financieel inzicht

• Groei door financieel inzicht
• Financiën voor managers
• Scan: financiële bedrijfsanalyse

Als ondernemer ben jij iedere dag bezig met jezelf ontwikkelen en verbeteren. Zo wil je vaak ook jezelf verbeteren in je financiële inzicht. Maar hoe vergroot jij je financiële inzicht?

Door een overzicht te creëren van jouw financiële situatie krijg jij meer financieel inzicht. Een begroting opstellen kan hierbij erg goed helpen om de juiste keuzes te maken en de financiële doelen te stellen. Je zult je situatie en je wensen in kaart brengen, zo krijg je inzicht in hoe jij financieel evenwicht kunt bereiken.

Wat enorm handig is om een financieel adviseur naast je te hebben. Deze adviseur neemt jou mee in de financiële situatie van je bedrijf. Hier leer jij enorm veel van en vergroot jij je financiële inzicht. Door direct te kijken naar de praktijk van je bedrijf heeft dit ook de grootste impact op jouw financiële inzicht.

Bij het opstarten van bedrijf bepaal je allereest de visie en strategie van je bedrijf. Bij het opstellen van je strategie moet je ook een financieel plan opstellen. Maar waarom is het opstellen van een financieel plan belangrijk?

Je hebt een strategie opgesteld voor je bedrijf. Dit is een plan hoe jij je opgestelde doelen gaat behalen. Echter, het is van belang dat je het financieel haalbaar is om deze doelen te behalen. Je financiële plan is dus eigenlijk je strategie uitgedrukt in cijfers.

Je moet weten of je strategie financieel haalbaar is. Op het moment dat dit niet realistisch/haalbaar is, dan klopt je strategie niet. Klopt je strategie niet, dan is de kans van slagen enorm klein. Dus wees er zeker van dat je strategie ook financieel haalbaar is.

Als ondernemer is het van essentieel belang dat jij weet wat de financiële situatie is van je bedrijf. Hiervoor is financieel inzicht nodig. Maar waarom is financieel inzicht belangrijk?

Om tijdig in te spelen op de ontwikkelingen binnen de branche van je organisatie is het van cruciaal belang om financieel inzicht te hebben in jouw organisatie. Als jij het financiële plaatje overlaat aan je boekhouder en zelf hier geen inzicht in hebt, dan zorgt dat ervoor dat jij niet weet of er de mogelijkheid is om op een nieuwe ontwikkeling in te spelen. Hierdoor loop je veel kansen mis en maak je de verkeerde keuzes, met als gevolg dat je organisatie niet zijn potentieel bereikt.

Kortom, zonder financieel inzicht weet jij niet wat de financiële situatie is van je bedrijf. De financiële situatie bepaald volledig welke keuzes jij kunt maken met je bedrijf. Je bent dus mega afhankelijk van je financiële situatie.

Soms is het handig om een financiële analyse te maken van je bedrijf. Maar wat is een financiële bedrijfsanalyse?

Een financiële bedrijfsanalyse is ervoor om inzicht te krijgen in je financiën. Waar staat de organisatie op dit moment, waar wil de organisatie heen en wat is daar financieel voor nodig.

Er wordt een financiële analyse gemaakt, daarnaast wordt er ook een marktonderzoek gedaan en een strategische analyse gemaakt. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe jij jouw organisatie op financieel vlak efficiënter kan laten doorgroeien.

De financiële situatie van een bedrijf laat precies zien hoe het met een bedrijf gaat. Maakt een bedrijf winst, dan gaat het goed. Maakt het bedrijf verlies, dan gaat het slecht. Financieel inzicht is hierbij enorm belangrijk. Maar wat is financieel inzicht?

Met financieel inzicht heb jij overzicht binnen de financiën. Er is duidelijkheid over welke financiële middelen er tot de beschikking zijn en wat er nog nodig is om de financiële doelen van de organisatie te bewerkstelligen. Je weet waar je organisatie op financieel vlak op dit moment staat en hoe je door moet groeien.

Samen met een financieel adviseur kun je goed sparren over de financiële situatie van je bedrijf. Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? Welke stappen moeten er ondernomen worden om de cashflow op orde te krijgen? Hoe kunnen we de cashflow nog beter krijgen? Dat zijn voorbeelden van vragen waar jij het met je financieel adviseur over kunt hebben.

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.