De economische impact van het coronavirus op alle sectoren

Home > Inspiratie > De economische impact van het coronavirus op alle sectoren

De economische impact van de coronacrisis wordt in alle sectoren gevoeld, zo blijkt uit een enquête onder branche organisaties door MKB-Nederland.

De helft van de branches wordt direct al geconfronteerd met een omzetverlies, twee derde geeft aan een omzetverlies te verwachten in de komende drie maanden en meer dan de helft van de branches ervaart problemen met toeleveranciers.

Omzetverlies

Circa de helft van de branches heeft direct een omzetverlies van 20 tot 100 procent. Tot en met juni verwachten zij geen verbetering. Daarnaast verwacht twee derde van de branches in de komende maanden een omzetverlies van 20 tot 100 procent. En meer dan 50 procent ervaart momenteel problemen met toeleveranciers.

Impact op werkgelegenheid en investeringen

Het omzetverlies heeft impact op de werkgelegenheid en (voorgenomen) investeringen. 83 procent geeft aan voor juni een afname van de werkgelegenheid te verwachten. 79% verwacht dat het omzetverlies een negatieve impact heeft op de (voorgenomen) investeringen.

Lees hier de volledige uitkomsten van de enquête door MKB Nederland.

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland tijdens de coronacrisis te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft tijdens de coronacrisis.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Dat doen we met:
Persoonlijke advies & coachingstrajecten
Deelname aan programma’s
Teamtrainingen voor uw medewerkers

In deze tijd kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten. Onze coachingsafspraken en bijeenkomsten vinden daarom plaats via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Daarnaast staat onze telefoon roodgloeiend om klanten te helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken.

Hulp nodig om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken?

Kunnen wij u persoonlijk helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en wij bellen u terug.

Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons direct op telefoonnummer 030 – 237 07 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.