De voordelen wanneer jij als ondernemer misbaar bent in je bedrijf

Home > Inspiratie > De voordelen wanneer jij als ondernemer misbaar bent in je bedrijf

Voordelen wanneer jij als ondernemer misbaar bent in je bedrijf

Als ondernemer of leider ervaar jij vaak enorm veel stress door de verantwoordelijkheid die op jouw schouders rust om het bedrijf draaiend te houden. Een uitdaging waar veel ondernemers en leiders voor komen te staan is om zichzelf los te maken van het bedrijf. Om deze uitdaging te overwinnen is het van belang dat jij daadkrachtig bent, dat je zelfverzekerd bent, dat je een goed en vertrouwd team hebt opgebouwd en dat je doorzettingsvermogen hebt. Het lastige proces om jezelf misbaar te maken gaat je op de lange termijn uitbetalen, deze tips kunnen je hierbij helpen. Je gaat een hele lijst met voordelen ervaren op het moment dat jij als ondernemer misbaar bent in je bedrijf.

In dit artikel lees je 3 verschillende voordelen die je zult ervaren wanneer jij als ondernemer misbaar bent binnen je bedrijf.

Je voelt rust bij jezelf en bij je team

Het eerste voordeel is dat je enorm veel rust voelt. Je hoeft de operationele taken niet meer uit te voeren, je controleert je werknemers niet meer, je bent niet meer bezig met taken die je team ook uit kan voeren, je bent alleen nog maar bezig met taken die op de lange termijn grote impact met zich meebrengen.

Naast dat het misbaar zijn in je bedrijf zorgt voor rust bij jezelf, zorgt het ook voor rust bij je team. In het proces naar het misbaar worden, heb jij verschillende structuren en processen gebouwd om je werk los te kunnen laten aan je team. Deze elementen hebben ervoor gezorgd dat je team duidelijk weet wat ze moeten doen, hoe ze dat moeten doen, waarom ze dat moeten doen en voor wie/wat ze dat moeten doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat je team ook rust ervaart, er heerst zo goed als geen chaos meer op de werkvloer.

Door de rust bij jezelf en je team kunnen jullie je nu focussen op de belangrijke en impactvolle projecten, werkzaamheden en taken. Dit heeft als gevolg dat er weinig tot geen tijd meer wordt verspilt aan onnodige werkzaamheden, taken of projecten en er dus veel efficiënter wordt gewerkt binnen het bedrijf.

Je stapt uit de waan van de dag

Een ander groot voordeel is dat je bewust uit de waan van de dag kunt stappen. Als ondernemer ga je namelijk vaak mee in de waan van de dag. Je bent dan bezig met werkzaamheden, taken en/of projecten die op de lange termijn geen grote impact hebben. Je bent alleen maar bezig met dagelijkse werkzaamheden en het blussen van brandjes.

Op het moment dat jij jezelf los hebt kunnen maken van al deze kleine taken, kun jij gaan opereren op strategisch gebied en bewust uit de waan van de dag stappen. Je kunt je weer focussen op projecten, taken en werkzaamheden die op de lange termijn een grote en positieve impact hebben op het bedrijf.

Leuke dingen doen en leuker zijn

Doordat jij niet meer bezig bent met kleine taken, heb jij veel tijd over. Deze tijd gebruik jij vaak in eerste instantie om op strategisch gebied je bedrijf te blijven leiden. Je denkt na over de lange termijn visie van je bedrijf. Waar wil jij over 1, 5 of 10 jaar staan met je bedrijf en wat moet je daarvoor doen? Dit zijn vragen waar jij je mee bezig kunt houden.

Naast dat je jezelf op strategisch gebied nog bezig houd met je bedrijf, houdt je vaak ook veel tijd over voor jezelf en voor je omgeving. Je kunt meer tijd doorbrengen met je familie en vrienden, misschien kun je wel een aantal keer vaker op vakantie of vind je het enorm leuk om af en toe een dagje te gaan sporten. Voor al deze dingen heb jij meer tijd, je bedrijf is immers een stuk minder afhankelijk van jouw aanwezigheid.

Dit heeft als gevolg dat jij een stuk leuker mens bent voor jezelf, maar ook zeker voor je omgeving. Je voelt je vrij, onafhankelijk en rustig. Je neemt de tijd voor dingen die jou écht blij maken en waar je van kunt genieten. Het maakt totaal niet uit wat het is, misschien wordt je wel blij van een avondje doorwerken, dan kan dat ook.

Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat je bewuste keuzes maakt om jezelf een gelukkiger mens te maken, wat voor jezelf en voor je omgeving leuker is.

Doe iets

Wil jij inzicht krijgen in de fase waarin jij je bevindt met je bedrijf? En wat de veelvoorkomende uitdagingen en valkuilen zijn in deze fase? Doe dan onze groeitest en bekijk direct wat wij voor jou kunnen betekenen!

Of…

Voel jij dat je na dit artikel jezelf ook misbaar wilt maken binnen je bedrijf, maar heb je hier hulp bij nodig? Neem dan eens contact met ons op, onze business coaches zijn er om jou te helpen bij je uitdagingen en valkuilen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.