Lenen met overheidsgarantie voor MKB (BMKB-regeling)

Home > Inspiratie > Lenen met overheidsgarantie voor MKB (BMKB-regeling)

Komt u in liquiditeitsproblemen door de coronacrisis? Maak onder gunstige voorwaarden gebruik van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) of Borgstelling MKB-Landbouwkredieten voor agrarische ondernemers. Met deze regelingen staat de overheid deels borg voor bedrijven die een lening willen afsluiten. Daarnaast geven alle grootbanken u uitstel van de aflossing van uw lening(en).

Borgstelling kan een overbrugging of verhoging rekening courant mogelijk maken

De Borgstelling MKB-kredieten biedt banken en andere financierders meer mogelijkheden om overbruggingskredieten te verstrekken. Door deze staatsgarantie kunt u mogelijk eenvoudiger een overbruggingskrediet of een verhoging van uw rekening courant krediet krijgen met een maximale looptijd van 2 jaar.

Wilt u gebruik maken van de verruimde Borgstelling MKB-kredieten?

De Borgstelling MKB-kredieten is bestemd voor bedrijven met maximaal 250 werknemers (fte) met een jaaromzet tot € 50 miljoen of een balanstotaal tot € 43 miljoen.

Gebruik maken van deze staatsgarantie? Dan kunt zich melden bij uw financierder. Zorg samen met uw financierder dat uw aanvraag goed is onderbouwd, zodat uw bedrijf toekomstbestendig blijkt. U vindt hier meer informatie over de verruimde Borgstelling MKB-kredieten.

Borgstellingsregeling agrarische ondernemers

Het kabinet heeft ook een borgstelling opengesteld voor het werkkapitaal van land- en tuinbouwbedrijven. Met de regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten kunnen gezonde land- en tuinbouwbedrijven die getroffen zijn of worden door de uitbraak van het coronavirus gefinancierd blijven.

U kunt een overbruggingskrediet financieren tot het maximale borgstellingskrediet per bedrijf van € 1,2 miljoen. Heeft u die maximale ruimte van het openstaande of actuele borgstellingskrediet bijna of helemaal benut? U kunt bovenop het actuele borgstellingskrediet tot een maximum van € 300.000 aan krediet financieren met een maximale looptijd van 8 kwartalen.

Gebruik maken van deze regeling? U kunt de Borgstelling MKB-Landbouwkredieten tot en met 31 maart 2021 aanvragen. U vindt hier meer informatie over deze regeling.

Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering

U kunt ook gebruikmaken van de Garantie Ondernemersfinancieringsregeling (GO-regeling) als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties. De GO-regeling biedt 50% garantie op bankleningen en bankgaranties. Het maximum per onderneming wordt tijdelijk verruimd naar 150 miljoen.

Wilt u van de GO-regeling gebruikmaken, dan kunt u hier meer informatie vinden en kunt u zich ook melden bij uw financierder.

Uitstel aflossing banken

Kleinere ondernemingen, met een financiering tot 2,5 miljoen euro, kunnen een half jaar uitstel krijgen van de aflossing van hun leningen. Rabobank, ABN Amro, ING, de Volksbank en Triodos hebben dat gezamenlijk besloten.

Vraag hier uitstel van de aflossing wanneer  u bij de Rabobank bankiert.
Vraag hier uitstel van de aflossing wanneer u bij ING bankiert.
Vraag hier uitstel van de aflossing wanneer u bij de Volksbank bankiert.
Vraag hier uitstel van de aflossing wanneer u bij Triodos bankiert.
Let op: de ABN Amro geeft klanten als enige bank automatisch uitstel. Mocht u dit niet willen, dan kunt u zich hier afmelden voor deze regeling wanneer u bij de ABN Amro bankiert.

Bent u een kleine ondernemer die gebruik maakt van een microkrediet van Qredits? Dan wordt uw rente verlaagd naar 2% gedurende zes maanden en kunt u ook zes maanden uitstel van aflossing krijgen.

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland tijdens de coronacrisis te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft tijdens de coronacrisis.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Dat doen we met:
Persoonlijke advies & coachingstrajecten
Deelname aan programma’s
Teamtrainingen voor uw medewerkers

In deze tijd kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten. Onze coachingsafspraken en bijeenkomsten vinden daarom plaats via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Daarnaast staat onze telefoon roodgloeiend om klanten te helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken.

Hulp nodig om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken?

Kunnen wij u persoonlijk helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en wij bellen u terug.

Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons direct op telefoonnummer 030 – 237 07 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.