Maak gebruik van de SLIM subsidie op (online) leren en krijg tot 80% subsidie

Home > Inspiratie > Maak gebruik van de SLIM subsidie op (online) leren en krijg tot 80% subsidie

Vraag tussen 2 en 31 maart de SLIM subsidie aan en krijg 80% subsidie tot maximaal € 25.000,- om (online) leren en ontwikkelen bij uw bedrijf te stimuleren. Zet de subsidie in om een leiderschapstraining te organiseren, een eigen bedrijfs academy voor uw medewerkers op te richten of uw bedrijf telefonisch of via Skype door te laten lichten om de talenten en ontwikkelbehoefte in kaart te brengen.

De SLIM subsidie: stimuleren van leren & ontwikkelen in het MKB

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in maart 2020 maar liefst 15 miljoen euro beschikbaar gesteld om leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren.

In het MKB is het minder gebruikelijk dat medewerkers zichzelf ontwikkelen met opleidingen en trainingen. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB ondernemingen (SLIM regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het MKB de normaalste zaak van de wereld maken.

Minister Koolmees: “MKB-bedrijven vormen de ruggengraat van onze arbeidsmarkt. Bijna iedereen brengt er wel een deel van zijn carrière door. Daarom is het ook zo belangrijk dat we MKB ondernemers een handje helpen bij het leren en ontwikkelen in hun bedrijf.

Alle MKB bedrijven komen in aanmerking voor de SLIM subsidie

Elke MKB ondernemer kan tussen 2 en 31 maart 2020 een subsidie aanvraag indienen tot €25.000. Lukt het nu niet, dan heeft u in september 2020 de volgende mogelijkheid om een aanvraag te doen.

Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. Zij krijgen 60% subsidie tot een maximaal subsidiebedrag van € 200.000,-.

Samenwerkingsverbanden van MKB’ers, brancheorganisaties, O&O-fondsen, onderwijsinstellingen of werknemers- en werkgeversverenigingen kunnen eveneens een subsidie aanvraag doen om bijvoorbeeld gezamenlijk met 60% subsidie een bedrijfsschool op te richten.

Deze aanvraag kunnen zij vanaf 1 april tot en met 30 juni indienen tot een maximaal subsidiebedrag van € 500.000,-.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 in totaal € 48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor de SLIM subsidie?

De SLIM subsidie kan worden ingezet voor de volgende activiteiten waar de Ondernemerschap Academy ruime ervaring in heeft:

Laat uw bedrijf doorlichten om de talenten en ontwikkelbehoefte van medewerkers telefonisch of via Skype in kaart te brengen en uw bedrijf minder afhankelijk te maken van alleen de ondernemer en/of het MT.

Zet uw eigen bedrijfsacademy op met passend aanbod van opleidingen en trainingen voor al uw medewerkers en zorg dat u een leercultuur creëert waarbij u (nieuw) talent met succes bindt.

Organiseer een online leiderschapstraining waardoor medewerkers op de juiste wijze worden aangestuurd en u het volledige potentieel van iedere medewerker benut.

SLIM subsidie ontvangen op basis van no cure no pay

Samen met onze partner en expert in het verkrijgen van subsidies De Breed & Partners zorgen wij dat de kans dat u de SLIM subsidie krijgt zo groot mogelijk is op basis van een ‘no cure no pay’ constructie.

Iedere MKB ondernemer heeft de mogelijkheid om tussen 2 en 31 maart 2020 een subsidie aanvraag te doen. Mocht het aantal kwalitatieve aanvragen de subsidie overstijgen dan zal de toekenning middels loting plaatsvinden.

U betaalt niets voor de begeleiding van ons en De Breed & Partners tijdens de aanvraag, wanneer wij na toekenning uw bedrijf doorlichten om talenten en de scholingsbehoefte in kaart te brengen, u helpen om met succes uw eigen bedrijfsacademy op te richten of wij een leiderschapstraining voor u mogen organiseren.

Wilt u ook de SLIM subsidie ontvangen?

Stap 1
Meld direct via ons contact formulier dat u interesse heeft in de SLIM subsidie

Stap 2
Onze adviseurs nemen contact met u op om alle informatie te verzamelen

Stap 3
Wij helpen u bij het opstellen van een kwalitatieve subsidie aanvraag

Stap 4
U dient de aanvraag in en wacht het akkoord af

Meer informatie

U vindt alle informatie over de SLIM subsidie op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.