Nieuwe noodregeling vervangt werktijdverkorting

Home > Inspiratie > Nieuwe noodregeling vervangt werktijdverkorting

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Heeft u door de uitbraak van het coronavirus een verwacht omzetverlies van tenminste 20%? Dan kunt u bij het UWV voor een periode van 3 maanden, met een eenmalige verlenging van 3 maanden, een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Deze tegemoetkoming bedraagt maximaal 90% van de loonsom, afhankelijk van het omzetverlies.

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud vervangt de oude werktijdverkorting regeling

Per 17 maart kunt u geen werktijdverkorting meer aanvragen, maar heeft de overheid de nieuwe Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aangekondigd. Aanvragen voor werktijdverkorting die al zijn ingediend maar nog niet zijn afgehandeld, worden meegenomen in de nieuwe regeling. U kunt van de nieuwe regeling gebruikmaken als u een omzetverlies verwacht van tenminste 20%.

Van uitzendkracht tot vaste kracht

De tegemoetkoming in de loonkosten via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud geldt voor ieder arbeidscontract, onafhankelijk van de vorm en de duur met terugwerkende kracht per 1 maart 2020. Voorwaarde is wel dat u in de periode waarin u de tegemoetkoming in de loonkosten ontvangt, u het loon 100% doorbetaald en deze medewerkers niet worden ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen.

Rekentool NOW regeling

De tegemoetkoming van de loonkosten is afhankelijk van het omzetverlies. Wij hebben een rekentool ontwikkeld zodat u de tegemoetkoming van de loonkosten met de NOW regeling exact kunt berekenen.

Download hier onze rekentool NOW regeling.

Het UWV betaalt een voorschot van 80% van de tegemoetkoming. Voor grote aanvragen van nader te bepalen omvang van de tegemoetkoming is een accountantsverklaring vereist.

Aanvragen Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud

Naar verwachting gaat het loket bij het UWV vanaf 6 april open zodat bedrijven een aanvraag kunnen indienen. De aanvraagperiode loopt tot en met 31 mei 2020.

Werkgevers geven bij de aanvraag de verwachte omzetdaling op. Als het UWV positief oordeelt, keert het UWV een voorschot van 80% uit. Dat gebeurt in drie termijnen. Het eerste deel van het voorschot wordt uitgekeerd binnen twee tot vier weken na de indiening van de aanvraag, al verwacht het UWV dat dit voor de meeste bedrijven sneller kan.

Binnen 24 weken na afloop van de periode waarover de NOW is toegekend, dient de werkgever vaststelling van de subsidie aan te vragen met een accountantsverklaring.

Vervolgens zal het UWV binnen 22 weken een eindafrekening doen. Deze kan hoger of lager uitvallen dan bij de eerste opgave werd verwacht. Bedrijven met acute liquiditeitsproblemen kunnen worden geholpen met de andere maatregelen uit het noodpakket.

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland tijdens de coronacrisis te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft tijdens de coronacrisis.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Dat doen we met:
Persoonlijke advies & coachingstrajecten
Deelname aan programma’s
Teamtrainingen voor uw medewerkers

In deze tijd kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten. Onze coachingsafspraken en bijeenkomsten vinden daarom plaats via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Daarnaast staat onze telefoon roodgloeiend om klanten te helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken.

Hulp nodig om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken?

Kunnen wij u persoonlijk helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en wij bellen u terug.

Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons direct op telefoonnummer 030 – 237 07 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.