Podcast: gesprekken over persoonlijk & zakelijk succes in uitdagende tijden

Home > Inspiratie > Podcast: gesprekken over persoonlijk & zakelijk succes in uitdagende tijden

In Reset gaat de redactie van onze partner Sprout in gesprek met 8 verschillende ondernemers, leiders en professionals over persoonlijk en zakelijk succes in uitdagende tijden. Beluister alle afleveringen op Spotify.

Luister aflevering 1: in gesprek met Berthold Gunster van trainingsinstituut Omdenken

In deze eerste aflevering spreekt Sprout met Berthold Gunster. Berthold is oprichter van trainingsinstituut Omdenken. Hij leerde honderdduizenden Nederlanders naders kijken naar problemen en verkocht meer dan een miljoen boeken. Tijdens de opnames had hij een ander probleem, hij zat immers thuis met Corona. In het gesprek gaat het over de beproefde omdenk methodes om uitdagingen te lijf te gaan.

Open aflevering 1 met Berthold Gunster in Spotify

Luister aflevering 2: gesprek met Patrick de Zeeuw van Startup Bootcamp

In deze tweede aflevering spreekt Sprout met Patrick de Zeeuw. Samen met Ruud Hendriks is hij eigenaar van startup accelerator Startup Bootcamp. Patrick en zijn team hebben meer dan 877 bedrijven helpen groeien en is als mede-aandeelhouder zeker in deze tijd ontzettend betrokken bij het reilen en zeilen. Patrick gaat in gesprek over online vergaderen, grip hebben op je cashflow en plannen maken voor de toekomst.

Open aflevering 2 met Patrick de Zeeuw op Spotify

Luister aflevering 3: in gesprek met rasondernemer Allard Droste

In de derde aflevering van spreekt Sprout met rasondernemer Allard Droste. In 2007 nam hij metaalbedrijf Aldowa in Rotterdam over en liet de organisatie door middel van zelfsturing van 2.5 miljoen uitgroeien tot meer dan 17 miljoen euro omzet. Tegenwoordig zit hij naast metaal ook in de hagelslag. Sprout gaat met Allard in gesprek over ondernemerschap in crisistijd, mindset en waarom hij via een LinkedIn-post honderd duizend euro heeft weggegeven aan hulpbehoevenden.

Open aflevering 3 met Allard Droste op Spotify

Luister aflevering 4: AFAS-ceo Bas van der Veldt aan het woord

In deze aflevering van Reset spreekt de redactie van Sprout met AFAS-ceo Bas van der Veldt. Het familiebedrijf groeit als kool en draaide het afgelopen jaar een recordomzet van 166 miljoen euro en heeft inmiddels 500 medewerkers die allen op afstand werken. Bas vertelt zijn ervaring met het ondernemen in de huidige tijd en hoe je als bedrijf goed communiceert met klanten en medewerkers.

Open aflevering 4 met Bas van der Veldt op Spotify

Luister aflevering 5: in gesprek met organisatiepsycholoog Lennard Toma

In deze aflevering van Reset gaat de redactie van Sprout in gesprek met Lennard Toma. Hij is organisatiepsycholoog bij Keytoe, het bedrijf waar medewerkers zelf hun salarissen bepalen, mensen aannemen én ontslaan. Sprout gaat in gesprek over 9 redenen waarom de organisatie failliet zou kunnen gaan ondanks de coronacrisis.

Open aflevering 5 met Lennard Toma op Spotify

Luister aflevering 6: het gesprek met Peer Swinkels van o.a. Bavaria

In deze aflevering van Reset spreekt de redactie van Sprout met Peer Swinkels, CEO van familiebedrijf Swinkels Family Brewers, bekend van onder meer Bavaria en Palm. Zij gaan in gesprek over circulariteit, communiceren met medewerkers, maar bovenal hoe het bedrijf in een paar weken tijd handalcohol ontwikkelde voor de medische zorg. Het haalde daarvoor meer dan 600.000 liter bier terug bij horeca-zaken. Hoe ze dat hebben gedaan, vertelt Peer Swinkels.

Open aflevering 6 met Peer Swinkels op Spotify

Luister aflevering 7: Taco Carlier over het snelgroeiende fietsenmerk VanMoof

Sprout gaat in deze aflevering in gesprek met Taco Carlier. Samen met zijn broer Thies is hij de oprichter van het snelgroeiende fietsenmerk VanMoof. VanMoof lanceerde onlangs zijn derde smart bike, die ruim zestig procent goedkoper is dan zijn voorganger. Bovendien haalde het bedrijf onlangs 12,5 miljoen euro groeigeld op én groeit het mede dankzij de coronacrisis als kool. Hoe dat kan, dat vertelt Taco Carlier in deze aflevering.

Open aflevering 7 met Taco Carlier op Spotify

Luister aflevering 8: CEO van GreenHouse Marion Koopman over leidinggeven op afstand

In deze aflevering van Reset spreekt de redactie van Sprout met Marion Koopman, CEO van GreenHouse. Met ruim 700 medewerkers één van de meest gerenommeerde digital marketing agencies van Nederland. Marion deelt haar ervaring over het leiden van een bedrijf op afstand en waarom het maken van creatieve producties thuis net zo goed werkt als op kantoor.

Open aflevering 8 met Marion Koopman op Spotify

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland tijdens de coronacrisis te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft tijdens de coronacrisis.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Dat doen we met:
Persoonlijke advies & coachingstrajecten
Deelname aan programma’s
Teamtrainingen voor uw medewerkers

In deze tijd kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten. Onze coachingsafspraken en bijeenkomsten vinden daarom plaats via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Daarnaast staat onze telefoon roodgloeiend om klanten te helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken.

Hulp nodig om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken?

Kunnen wij u persoonlijk helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en wij bellen u terug.

Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons direct op telefoonnummer 030 – 237 07 00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.