Positief Ondernemen

Home > Inspiratie > Positief Ondernemen

Positief ondernemen

Op 26 oktober jl. vond het MKB Ondernemerscongres plaats. Ruim 1.600 ondernemers kwamen samen in het Utrechtse Beatrix theater om zich te laten inspireren rondom het thema ‘Positief Ondernemen’. Ook de Ondernemerschap Academy® was uitgenodigd om ondernemers te inspireren in positief ondernemen.

Spreker positief ondernemen

De Ondernemerschap Academy® was aanwezig om te spreken over het creëren van positiviteit in je bedrijf. Een bedrijf waar jij als ondernemer met bezieling onderneemt, je medewerkers oprechte trots ervaren en de resultaten ook positief zijn.

Maar het leven van een ondernemer is niet altijd positief. Jij weet als geen ander dat het (ook) hard werken is, je risico neemt die soms ook tegenvallen en geregeld wakker ligt over je bedrijf. En juist dan is het zaak om ook positief te blijven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Positief ondernemen heeft alles te maken met je mindset

Waar laat jij je door leiden? Door datgene wat je bereikt hebt, de durf en lef die je hebt getoond om te komen waar je nu staat? Of door datgene wat je wilt bereiken, maar nog niet is gelukt.

We weten het allemaal, ‘geniet van je successen en leer van je fouten’, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. En juist daarom is het belangrijk om geregeld met iemand te sparren die je energie geeft, die je de juiste inzichten biedt en die je helpt om de stap voorwaarts te zetten.

Coaching voor ondernemers in positief ondernemen

Alle aanwezige ondernemers kregen tijdens het MKB Ondernemerscongres ook een Power Coaching sessie aangeboden met de coaches van de Ondernemerschap Academy®.

De impact was groot. Door in een klein halfuurtje te sparren over je grootste uitdaging als ondernemer konden ondernemers niet alleen kwijt wat hun daadwerkelijk bezig hield, maar brachten ze het met behulp van een ervaren business coach die uitdaging ook in juiste perspectief en gingen ze met waardevolle inzichten huiswaarts.

Inzichten die omgezet zijn naar acties om die ‘grootse uitdagingen’ met succes aan te pakken. Na afloop hebben we vele mooie reacties gehad op de coachingsgesprekken en geeft het ons positieve energie om te horen wat de impact is van alleen al één gesprek voor de ondernemer zelf en zijn/haar bedrijf.

Kies ook je eigen coach

Slechts 4% van de ondernemers heeft een eigen coach of mentor. En dat terwijl het zo waardevol is om op frequente basis te laten coachen.

Als ondernemer heb je het gevoel alleen te staan en draag je een grote verantwoordelijkheid. Met een goede sparringspartner ben je in staat om de juiste (strategische) keuzes te nemen die van invloed zijn op jou én je bedrijf. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen, dus kies een goede coach om te sparren over jouw persoonlijke uitdagingen en die van je bedrijf.

Wil jij je laten coachen de Ondernemerschap Academy® en vrijblijvend kennismaken met één van  onze coaches? Neem dan gerust contact op, wij zijn te bereiken op telefoonnummer 030 – 237 07 00 of laat hier uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.