Rekentool NOW regeling Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

Home > Inspiratie > Rekentool NOW regeling Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

Wij hebben een rekentool ontwikkeld zodat u de tegemoetkoming van de loonkosten met de NOW regeling exact kunt berekenen. Bedrijven met ten minste 20 procent omzetverlies gedurende 3 maanden vanwege de uitbraak van het coronavirus krijgen een tegemoetkoming in de loonkosten via de NOW regeling.

Rekentool NOW regeling

Download hier onze rekentool NOW regeling en bereken direct de tegemoetkoming van uw loonkosten.

Geef aan wat uw jaaromzet over 2019 was, vul de totale loonsom in over januari 2020 en bepaal vanaf welke maand (maart, april of mei) de omzetdaling is ingezet en met welk percentage.

Vervolgens geeft de rekentool exact aan welke tegemoetkoming van de loonkosten u krijgt.

Aanvragen NOW regeling

Naar verwachting gaat het loket bij het UWV vanaf 6 april open, de aanvraagperiode loopt tot en met 31 mei 2020.

U geeft bij de aanvraag de verwachte omzetdaling op die u ook in de rekentool heeft aangegeven. Wanneer het UWV positief oordeelt, keren zij een voorschot van 80% uit. Dat gebeurt in drie termijnen.

Het eerste deel van het voorschot wordt uitgekeerd binnen twee tot vier weken na de indiening van de aanvraag. Binnen 24 weken na afloop van de periode waarover de NOW is toegekend, dient de werkgever vaststelling van de subsidie aan te vragen met een accountantsverklaring.

Vervolgens zal het UWV binnen 22 weken een eindafrekening doen. Deze kan hoger of lager uitvallen dan bij de eerste opgave werd verwacht.

Disclamer: wij hebben met grote zorg de rekentool NOW regeling opgesteld. Mocht ondanks deze inspanning de uitkomst van de rekentool onvolledig of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. U kunt evenmin rechten ontlenen aan de berekening. 

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland tijdens de coronacrisis te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft tijdens de coronacrisis.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Dat doen we met:
Persoonlijke advies & coachingstrajecten
Deelname aan programma’s
Teamtrainingen voor uw medewerkers

In deze tijd kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten. Onze coachingsafspraken en bijeenkomsten vinden daarom plaats via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Daarnaast staat onze telefoon roodgloeiend om klanten te helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken.

Hulp nodig om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken?

Kunnen wij u persoonlijk helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en wij bellen u terug.

Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons direct op telefoonnummer 030 – 237 07 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.