Tips tijdens coronacrisis voor ondernemers met een winkel

Home Inspiratie Tips tijdens coronacrisis voor ondernemers met een winkel

Heb je als lokale middenstand nog geen webshop of ben je in de retail volledig afhankelijk van een fysiek afzetkanaal, dan heb je het zeer waarschijnlijk zwaar.

Straten leeg en winkels leeg. Maar degene met een goede en aantrekkelijke shop, die redden het.

Is jouw bedrijf klaar voor de huidige tijd?

Kun je via diverse afzetkanalen je klanten bereiken? En belangrijker, kunnen jouw klanten jou vinden? Voor de retailsector is het hebben van een webshop sneller onmisbaar geworden door de corona-crisis, stelt het onderzoeksbureau van Rabobank. Dat is een ontwikkeling die al even bezig was, maar die in een versnelling is geraakt door de neveneffecten van de pandemie.

“De corona-crisis heeft duidelijk gemaakt dat digitalisering van levensbelang is voor retailers”, aldus de sectorspecialisten. “Het uitsluitend beschikken over een fysiek contactpunt met klanten is te kwetsbaar.”

De leercurve ‘online bestellen’ heeft weer een nieuwe vlucht genomen. Als je als winkel nog niet een online aanbod had, dan heb je het nu zwaar. Klanten willen graag lokaal kopen, maar dan wel vanaf hun stoel thuis. Consumenten vragen meer flexibiliteit in het koopgemak.

Ze stellen meer eisen aan de fysieke winkel waar ze wel naar toe gaan. Deze winkels moeten daarom nog duidelijker maken wat voor klanten de toegevoegde waarde is om er langs te gaan. “Indien die toegevoegde waarde niet duidelijk is of niet waargemaakt wordt, kiezen klanten voor alternatieven, waaronder online.”

Tips voor winkeliers?

Wees goed online vindbaar. Maal je website of je pagina snel vindbaar met de juiste zoekwoorden. Heb je hier niet gelijk expertise in, doe een cursus of zoek in je netwerk iemand.

Zorg voor toegevoegde waarde van het fysieke bezoek. Bijvoorbeeld het kunnen passen van kleding of het proeven van eten, maar ook een goed advies en meedenken over de mogelijke opties om te kopen.

Zoals een ondernemer laatst zei: ‘voor het eerst sinds tijden zie ik weer veel nieuwe klanten in mijn winkel. Het lijkt wel alsof mensen er bewust op uit gaan en lokaal willen kopen. Ik heb mijn hele concept omgegooid en gericht op de huidige klant en zijn/ haar behoeftes, het loopt beter dan ooit’.

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Maak een vrijblijvende afspraak
  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.