Top 5 ondernemersdilemma’s

Home > Inspiratie > Top 5 ondernemersdilemma’s

Onlangs verscheen het onderzoek van de Amersfoortse naar de grootste dilemma’s van ondernemers. Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 1000 ondernemers.

1. Balans tussen in- en ontspanning

Ondernemers hebben een grote drive en gaan vaak door waar anderen stoppen. Veel ondernemers voelen goed aan wanneer hun lichaam vraagt om ontspanning. Echter hier gehoor aan geven is een ander verhaal. Herken je dat? Je weet dat rust en ontspanning goed is. Alleen ‘Er is nog zoveel te doen, je bent druk en gaat niet zitten niksen’. Voor je het weet verdrink je weer in alle werkzaamheden. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de ondernemers meer tijd zouden willen besteden aan zichzelf. Door alle ad hoc werkzaamheden is vaak te weinig tijd voor verdieping en zelfontwikkeling. Wat blijkt? Ondernemers die hier structureel tijd voor inplannen én hier ook de keuze voor durven te maken blijven langer en beter functioneren.

2. Leven als een Bourgondiër of een gezonde lifestyle?

Ondernemers werken gemiddeld 60 uur per week. Een gezonde lifestyle is van essentieel belang om te blijven presteren. Het harde werken vraagt veel van je lichaam. Lekker uiteten gaan met een heerlijk wijntje erbij moet toch af en toe kunnen? Veel ondernemers ervaren dat ze het verdienen om een wijntje te nemen of om even op de bank te hangen na een dag hard werken. Het hebben van de juiste balans is van belang. Het onderzoek adviseert ondernemers om zichzelf kwetsbaarder op te stellen en een ondernemerscoach te nemen die ze hierbij helpt.

3. Work-life balance

De meeste ondernemers nemen alleen tijd voor ontspanning als ze tijd over hebben. Alleen wanneer heb je tijd over? Dat komt vrijwel nooit voor. Tijd nemen voor jezelf is al lastig, laat staan om tijd te nemen voor je partner. Uit onderzoek blijkt dat het privéleven van ondernemers kan lijden onder de werkdruk. Want werk je ’s avonds nog even door aan die ene opdracht of ga je lekker een avond uit met je partner? Het kan helpen om iemand buiten je sociale kring te hebben die je inzicht geeft en je hierbij goed kan helpen. Een goede balans tussen werk en privé helpt je om op lange termijn te blijven ondernemen. Ondernemers die hieraan denken blijken vaker succesvol zijn.

4. Strategie en Innovatie

Ondernemers besteden gemiddeld 20% van hun tijd aan innovatie. Ondernemers zouden 55% meer tijd willen besteden aan innovatie. Veranderingen zijn merkbaar en de ontwikkelingen gaan razendsnel. 90% van alle ondernemers denkt dat zijn/haar product of dienst in de huidige vorm over 5 jaar niet meer relevant is. De voornaamste reden dat ondernemers minder aan innovatie besteden dan gewenst is ook hier een gebrek aan tijd. Een lange termijn strategie voor ondernemers is een strategie voor de komende 3,5 jaar. Gemiddeld is de lange termijn strategie van ondernemers 2 jaar en 3 maanden. Ondernemers zouden 40% meer tijd aan hun strategie willen besteden. De grootste uitdaging bij het uitzetten van een lange termijn strategie is de drukte en waan van alledag. 17% van alle ondernemers heeft helemaal geen lange termijn strategie. Hoe is het met jouw lange termijn strategie? In het programma: ”Jouw Business Masterplan 2018” gaan we hiermee aan de slag.

5. Nieuwe versus bestaande klanten

Wist je dat driekwart van alle ondernemers te weinig nieuwe klanten heeft? Hier tegenover staat wel dat twee derde van alle ondernemers genoeg klanten heeft. Wat gebeurd er als één van je belangrijkste klanten wegvalt? Het werven van new business klanten is van belang voor je bestaansrecht. Ondernemers willen gemiddeld 25% meer tijd aan nieuwe klanten besteden. De belangrijkste reden dat dit niet lukt is ook hier een gebrek aan tijd.

 

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.