Veelgestelde vragen: Mag ik medewerkers verplichten vakantiedagen op te nemen?

Home Inspiratie Veelgestelde vragen: Mag ik medewerkers verplichten vakantiedagen op te nemen?

Mag ik medewerkers verplichten vakantiedagen op te nemen?

Nee, u mag als ondernemer uw personeel niet verplichten om vakantiedagen op te nemen. U mag wel vragen of medewerkers vakantiedagen willen opnemen, maar zij zijn niet verplicht om dit te doen.

Het is dus uw verantwoordelijkheid als ondernemer wanneer werknemers tijdens de coronacrisis een lege agenda hebben en er geen werk (meer) voor hen is.

Wanneer u een omzetverlies van tenminste 20% verwacht kunt u een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten afhankelijk van uw omzetverlies. In het artikel ‘Nieuwe noodregeling vervangt werktijdverkorting‘ leest u alles over deze regeling en de consequenties.

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Maak een vrijblijvende afspraak
  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.