Veelgestelde vragen over loondoorbetaling en thuiswerken

Home > Inspiratie > Veelgestelde vragen over loondoorbetaling en thuiswerken

De overheid heeft geadviseerd om medewerkers waar dat kan thuis te laten werken. Daarnaast zijn de scholen tot en met minimaal 28 april gesloten, dus veel thuiswerkers zijn tegelijkertijd moeder, juf en medewerkster of vader, meester en medewerker.

Kortom, er wordt veel gevraagd van medewerkers, maar heeft de werkgever de verplichting om het loon dan ook door te betalen? En bent u verplicht uw medewerkers thuis te laten werken als hun kind(eren) niet naar school kunnen? En wat mag u wel en niet verwachten van uw medewerkers wanneer het werk het niet toelaat om thuis te werken?

Enkele van de veelgestelde vragen die wij dagelijks krijgen van ondernemers. Alle vragen en antwoorden op een rij:

Ben ik verplicht om het loon door te betalen als medewerkers niet 100% kunnen werken?

Ja, u bent verplicht het loon 100% door te betalen, ook wanneer er werkvermindering is. U kunt uw medewerkers wel verzoeken om bijvoorbeeld vakantiedagen op te nemen en/of andere werkzaamheden te verrichten om van meerwaarde te kunnen zijn voor uw bedrijf.

Wanneer er een structurele werkvermindering is, dan kunt u medewerkers ontslaan door afspraken met hen te maken en deze vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. U kunt ook arbeidscontracten beëindigen door een ontslagvergunning aan te vragen bij het UWV vanwege bedrijfseconomische redenen. Het ontslag vindt dan plaats volgens het afspiegelingsbeginsel.

Uiteraard wilt u niet van uw medewerkers af en is de overheid hier ook niet bij gediend. De overheid heeft tijdens de coronacrisis als doel om de gezondheidsrisico’s te beperken en tegelijkertijd de economische impact te beperken en banen en inkomens veilig te stellen.

Wanneer u een omzetverlies van tenminste 20% verwacht kunt u een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten afhankelijk van uw omzetverlies. In het artikel ‘Nieuwe noodregeling vervangt werktijdverkorting‘ leest u alles over deze regeling en de consequenties.

Heeft een medewerker die in quarantaine zit de verplichting om door te werken en recht op doorbetaling loon?

Ja, maar afhankelijk van de vraag of de medewerker zelf ziek is mag u als werkgever wel de inzet van vakantiedagen of het thuiswerken bespreekbaar maken.

Is de medewerker ziek?
Dan heeft hij/zij recht op doorbetaling van het loon vanwege ziekte conform de contractafspraken ten aanzien van doorbetaling van het loon bij ziekte.

Is de medewerker mogelijk ziek en gaat hij/zij op voorschrift in quarantaine?
Dan is sprake van artikel 7:628, lid 1 BW en zal de werknemer recht op loon behouden. Mocht de medewerker zelfstandig besluiten uit voorzorg in thuis quarantaine te gaan vanwege gezondheidsklachten, dan bent u eveneens verplicht het loon door te betalen. U kunt uiteraard afhankelijk van de gezondheidsklachten bespreken om bepaalde werkzaamheden vanuit huis te doen en/of (deels) vakantiedagen in te zetten.

Is de medewerker zelf niet ziek, maar moet hij/zij in thuis quarantaine omdat andere huisgenoten symptomen van het coronavirus hebben?
Ook in dit geval bent u verplicht het loon door te betalen, maar mag u verlangen dat de medewerker vanuit huis werk verricht en/of hiervoor vakantiedagen inlevert.

Mag een werknemer thuisblijven omdat de scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn en krijgt hij/zij dan loon doorbetaald?

Ja, de medewerker mag een beroep doen op het calamiteitenverlof vanwege de plotselinge, tijdelijke sluiting van scholen en kinderdagverblijven. Dit verlof komt voor uw rekening, maar is bedoeld voor korte perioden waarin een privéprobleem ontstaat en opgelost moet worden.

Dit houdt niet in dat uw medewerkers gedurende 3 weken een beroep mogen doen op het calamiteitenverlof. Normaliter is dit één tot enkele dagen zodat de medewerker in staat wordt gesteld een structurele oplossing te zoeken. Lukt dit niet, dan is het resterende verlof normaliter onbetaald.

De coronacrisis is echter een uitzonderlijke situatie waarin het niet makkelijk is om kinderen ergens anders onder te brengen. Ga dus altijd goed in gesprek met uw medewerkers, waarbij er een redelijke verdeling van de zorg tussen beide werkende ouders dient te zijn en ouders er voldoende kunnen zijn voor de kinderen en het werk tegelijkertijd ook vanuit huis verricht kan worden.

Alle maatregelen, nieuws, tips en initiatieven voor het MKB op 1 plek

Om niet alleen onze klanten, maar álle ondernemers in Nederland tijdens de coronacrisis te helpen hebben wij de afgelopen tijd met man en macht gewerkt aan dit platform.

Een platform met al het nieuws en de overheidsmaatregelen voor het MKB op 1 plek. Waar u al uw ondernemersvragen kwijt kunt. Waar u ervaringen, tips en initiatieven kunt delen en kosteloos deelneemt aan webinars om antwoord te krijgen op de vragen die u heeft tijdens de coronacrisis.

Bekijk het platform

Benieuwd wat wij voor u en uw medewerkers kunnen betekenen?

We helpen ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken en het beste uit zichzelf, hun team en hun bedrijf te halen.

Dat doen we met:
Persoonlijke advies & coachingstrajecten
Deelname aan programma’s
Teamtrainingen voor uw medewerkers

In deze tijd kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten. Onze coachingsafspraken en bijeenkomsten vinden daarom plaats via Skype, Microsoft Teams of Zoom. Daarnaast staat onze telefoon roodgloeiend om klanten te helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken.

Hulp nodig om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken?

Kunnen wij u persoonlijk helpen om de impact van het coronavirus te overzien en de juiste keuzes te maken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en wij bellen u terug.

Vul dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op of bel ons direct op telefoonnummer 030 – 237 07 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Als eerste onze nieuwe artikelen lezen?

Op de hoogte blijven

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.