Wat levert business coaching op

Home Inspiratie Wat levert business coaching op

Vanuit mijn rol als business coach begeleid ik ondernemers en leidinggevenden in het (door)ontwikkelen van een toekomstvisie, het bepalen van een toekomstbestendige strategie, een vernieuwing van het business model en het aanscherpen van de waarde propositie.

Door een heldere toekomstvisie te formuleren, de juiste strategische keuzes te maken en te sturen op resultaat en KPI’s helpen we ondernemers en directies om een goed lopend bedrijf op te bouwen. Vaak ondersteund door een systematische manier van denken, met duidelijke structuren en processen.

Maar duurzaam succes wordt in onze ogen bepaald doordat die visie is geladen met een missie die in de vezels zit van je bedrijf en je medewerkers. Door je onderscheidend vermogen en het DNA van je bedrijf te vatten in (kern)waarden leg je een stevig fundament neer. Zo bouw je samen aan een unieke cultuur en spirit, die voelbaar is voor je medewerkers, klanten, partners en nieuw talent.

Vanuit de Ondernemerschap Academy geloven wij erin dat het één onlosmakelijk verbonden is het met het ander. Daarom focussen wij in onze business coaching op de bedrijfsmatige kant, maar vooral ook op de fundamentele kant van ondernemerschap. We sturen dus op de ontwikkeling van het bedrijf, maar beginnen bij de (persoonlijke) ontwikkeling van de ondernemer. Want elke fase waarin je bedrijf zich bevindt vraagt weer iets anders van jou als ondernemer.

Wat levert business coaching op?

In onze business coaching dringen we door tot de kern van je bedrijf en van jou als ondernemer. Vanuit daar helpen we je de juiste (groei)strategie te bepalen én te implementeren, op een manier die bij jou past. Geen quick fix, maar structureel resultaat.

Als ik vraag aan een klant wat het traject ze oplevert, krijg ik vaak woorden terug als: rust, duidelijkheid, overzicht en focus. Dat er iemand naast je staat. Een business coach die voor jou en je bedrijf, in elke fase, een klankbord, strateeg en vertrouwenspersoon is. Dan heb ik het gevoel dat ik echt van betekenis ben en toegevoegde waarde lever.

Als je nog niet eerder met een business coach hebt gewerkt, heb ik hieronder kort op een rijtje gezet wat in mijn visie concrete resultaten zijn die je kan realiseren met business coaching. Dus wat levert business coaching op:

• Inspirerende missie en visie, vertaald in kernwaarden en verankerd in het bedrijf
• Strategie bepaald, met een heldere focus
• Aangescherpte waarde propositie en gevalideerd businessmodel
Heldere keuzes in nieuwe verdienmodellen en markten
• Meer intern ondernemerschap en leiderschap
• Optimalisatie van systemen, processen en structuren
Groei van omzet en winstgevendheid, verbetering van marges
Tevreden klanten die ambassadeur zijn voor je bedrijf
Een magnetische cultuur met gemotiveerde medewerkers en aantrekkelijk voor jong talent

Lees ook: Denken in mogelijkheden door business coaching

Wil jij meer weten over de aanpak van ons?

Meer informatie
  • Artikel delen

  • Share to inspire.

Lees ook

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.