030 - 237 07 00
Logo Ondernemerschap Academy

Over ons

Wij zijn er voor de ondernemers die met plezier én succes willen ondernemen

Home > Over ons

Onze visie

 

In iedere ondernemer schuilt een succesvol ondernemer, maar wat is succesvol? Het gaat om het maken van de juiste strategische keuzes én om ondernemen met bezieling en plezier. Dat is wat wij noemen 'Het Nieuwe Ondernemerschap'. 

 

De traditionele ondernemer focust vaak op winstmaximalisatie. Valt het bedrijfsresultaat tegen, dan worden de kosten verlaagd, managers vervangen of volgt er een verandertraject waarbij ‘de klant centraal staat’.

 

Natuurlijk is het van belang dat je businessmodel klopt, je de juiste groeistrategie kiest en de ontwikkelingen in jouw markt blijft volgen. Maar weet je ook met welke energie jouw medewerkers ’s ochtends binnenkomen? Wat de gedeelde waarden zijn en hoe het is gesteld met de spirit in je bedrijf?

 

Niet of-of maar én-én

 

Wij geloven niet in of-of, maar in én-én. Onze oprechte overtuiging is dat je beiden nodig hebt om écht succesvol te kunnen zijn. Waarbij de definitie van succes staat voor een bloeiend bedrijf waar mensen met plezier werken, medewerkers erkend worden en trots ervaren en je als team tot werkelijk ongekende resultaten komt. Kortom, dat je kunt uitgroeien tot een parel in jouw branche

 

Want zeg 's eerlijk, worden medewerkers echt gelukkig van winstmaximalisatie en het behalen van targets? En jij als ondernemer; werk jij met plezier wanneer je krampachtig de touwtjes in handen houdt, hard aan het werk bent en weliswaar de controle hebt maar iedereen intussen wel afhankelijk is van jou?

 

Over de Ondernemerschap Academy®

 

Wij zijn er voor hardwerkende ondernemers die ook met plezier willen ondernemen en een succesvol bedrijf willen opbouwen. Dit doen we door onze ondernemersexpertise, businesservaring en visie op ondernemerschap met andere ondernemers te delen tijdens inspirerende seminars en meerdaagse masterclasses op het gebied van leiderschap, strategie en het creëren van een écht team.

 

Wil je een transitie maken met je hele bedrijf, dan begeleiden we dit voor alle medewerkers met een In Company programma om echt de gewenste verandering te creëren. Daarnaast begeleiden en coachen we ondernemers 1-op-1 om zichzelf én hun onderneming verder te ontwikkelen en de potentie te benutten.

 

Waarom komen ondernemers bij ons?

 

Er zijn grofweg 3 redenen waarom ondernemers bij ons komen. Zij laten zich inspireren met nieuwe inzichten, vergroten hun netwerk met gelijkgestemde collega ondernemers en zij worden concreet geholpen met de grootste uitdagingen die hen op dat moment bezighouden.

 

Want waar het voor medewerkers normaal is dat zij naar een cursus mogen en zelfs opleidingsbudget krijgen, is er voor de hardwerkende ondernemer weinig mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te laten inspireren door bewezen succesvolle ondernemers.

 

En juist voor de ondernemers die met plezier willen ondernemen en een succesvol bedrijf willen bouwen zijn wij er.

 

Uit eigen ervaring

 

Veel ondernemers hebben wel mooie plannen en ambities, maar helaas komen maar weinig van die ideeën goed van de grond. Dat kán anders, maar veel ondernemers weten niet hoe. Wij kunnen je uit eigen ervaring vertellen hoe je dat wel kunt bereiken, want wij zijn zelf één van die voorbeelden.

 

Ruim 15 jaar geleden startte Erik Smithuis zijn eerste bedrijf: ICM Opleidingen & Trainingen. Het doel? Een bedrijf opbouwen waar mensen met plezier konden werken, waar cursisten opleidingen en trainingen konden volgen van kwalitatief hoog niveau en hij samen met zijn partner minimaal het laatste verdiende salaris in loondienst terug kon verdienen.

 

Binnen 10 jaar ruim 120 man personeel

 

Binnen tien jaar had het bedrijf ruim 120 man personeel en was ICM één van de drie grootste instituten van Nederland. Ook belandde ICM steevast in de top 3 Great Places to Work en werd het bedrijf drie jaar op rij verkozen tot Beste Opleider van Nederland.

 

Tijdens dit Seminar deelt Erik hoe hij ICM in de afgelopen 15 jaar heeft kunnen laten uitgroeien tot één van de meest vooraanstaande en grootste instituten van Nederland.

 

 

Over Erik Smithuis

Founder | Keynote Spreker | Auteur

 

Samen met zijn zakenpartner richtte Erik Smithuis in 2003 de onderneming ICM Opleidingen & Trainingen op. Naast ICM richtte Erik een aantal bijzondere non-profit ondernemingen op. 4YoungPeople is een onderneming die inmiddels duizenden young professionals en zelfstandigen helpt te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waar hun talenten liggen. Be the Change Nederland richtte hij op om samenwerking, openheid en verbinding tussen mensen te bevorderen.

 

In 2012 schreef Erik de managementbestseller 'Een Gouden Toekomst', waarin hij aan de hand van de fictieve John een zoektocht beschrijft naar de zeven sleutels voor Een Gouden Toekomst. Onlangs is dit boek vertaald naar het Engels en is het boek een hit in Amerika, Canada & Engeland.

 

Vervolgens schreef Erik in 2016 'Een reis van 800 kilometer' waarin hij zijn inzichten op inspirerende wijze deelt nadat hij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella heeft gelopen. 

 

Erik was al veelgevraagd als spreker en na ruim 15 jaar ondernemerservaring wilde hij al zijn ervaringen delen en dat doet hij nu met de Ondernemerschap Academy® samen met Emile Langerak, Marianne Nelisse en een team van experts in seminars, masterclasses en één-op-één coachingsessies voor ondernemers.

 

Emile Langerak

Senior adviseur | Business Coach

 

Emile heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het succesvol uitbouwen van ondernemingen. Hij is  senior adviseur, business coach en vanaf de start verbonden aan de Ondernemerschap Academy®.

 

Met zijn commerciële achtergrond, leiderschapservaring en focus op groei en ontwikkeling helpt hij ondernemers in masterclasses & coachingsessies om hun persoonlijke en zakelijke (groei)doelstellingen te bereiken.

 

Marianne Nelisse

Senior adviseur | Business Coach

 

Mari komt uit een ondernemersgezin en coacht en begeleidt al bijna 10 jaar ondernemers van groeiende MKB-bedrijven. Ze combineert strategisch inzicht en resultaatgerichtheid met persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Haar passie: samen met ondernemers bouwen aan een succesvolle business met een unieke organisatiespirit.

 

Dit doet ze in zowel complexe strategie-trajecten als in persoonlijke coaching sessies. Ook geeft Mari diverse seminars, masterclasses en workshops binnen de Ondernemerschap Academy ® en op aanvraag voor business schools & ondernemersnetwerken.

 

Marlou van der Heijden

Marketing | Communicatie

 

Marlou werkte in verschillende Great Places to Work, mede hierdoor weet ze dat de sleutel tot succes en plezier in het (bedrijfs)leven ligt in persoonlijke én professionele ontwikkeling.

 

Naast haar achtergrond in Brand Development, Communicatiewetenschap & Marketing richtte ze zich de laatste jaren op training en coaching van Young Professionals. Bij de Ondernemerschap Academy® richt ze zich met name op Marketing & Communicatie. Daarnaast heeft Marlou een uniek talent. Ze speelt intuïtief piano. Tijdens seminars en masterclasses wordt dit ingezet als werkvorm. Benieuwd? Kom het een keer ervaren!

Ondernemerschap Academy ®

Het Nieuwe Ondernemerschap

De Ondernemerschap Academy ® richt zich op ondernemers die weten dat het belangrijk is om te investeren in jezelf. De ondernemers die hun bedrijf willen uitbouwen tot een succesvolle business met een unieke organisatiespirit.

Seminars & Masterclasses

Op alle thema's binnen het ondernemerschap

Ben je op zoek naar inspiratie en verdieping op een businessthema? Volg één van de Live Seminars of Masterclasses, gun jezelf deze tijd, verrijk je netwerk met collega ondernemers en kom tot nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie voor jouw vraagstuk.

Boeken

Erik Smithuis debuteerde als schrijver in 2012

In zijn eerste boek schrijft hij over zijn zeven sleutels voor Een Gouden Toekomst.

In 2016 bracht hij het boek Een Reis van 800 km uit, over zijn spirituele voettocht van zes weken naar Santiago de Compostela.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij Managementboek.nlBol.com en te bestellen bij de plaatselijke boekhandel.