030 - 237 07 00
Logo Ondernemerschap Academy

Over ons

De Ondernemerschap Academy ®

Home > Over ons

Onze visie

 

In iedere ondernemer schuilt een succesvol ondernemer, maar wat is succesvol? Ondernemen vanuit bezieling, waar je jouw dromen en verlangens volledig kunt vervullen? Waar je een rol van betekenis hebt voor je gezin, de omgeving en misschien zelfs de hele wereld? Of kunnen we succes meten op basis van de grootte van je bedrijf, de naamsbekendheid, de omzet of misschien wel het huis waar je woont?

 

Wij geloven niet in of-of, maar in én-én. Onze oprechte overtuiging is dat je beiden kunt bereiken, maar dat er wel een volgordelijkheid is. Financieel succes is het resultaat van je harde werk, van je doorzettingsvermogen en is niet zonder reden een resultante. Alleen wanneer je voldoening haalt uit je werk, je jezelf omringt met mensen die energie geven en voldoende tijd neemt voor reflectie, inspiratie en ontwikkeling ben je in staat om het uiterste van jezelf te vragen én te bereiken.

 

Het voorbeeld

Wij zijn zelf één van de voorbeelden. Zo'n 15 jaar voor de oprichting van de Ondernemerschap Academy ® startte Erik Smithuis zijn eerste bedrijf op: ICM Opleidingen & Trainingen. Het doel? Een bedrijf opbouwen waar mensen met plezier konden werken, waar cursisten opleidingen en trainingen konden volgen van kwalitatief hoog niveau en hij samen met zijn partner minimaal het laatste verdiende salaris in loondienst terug kon verdienen.

 

ICM is inmiddels uitgegroeid tot één van de drie grootste instituten van Nederland, is drie jaar op rij verkozen tot ‘De beste opleider van Nederland’ en beland steevast in de top 3 van Great Places to Work. Tijdens dit Live Seminar deelt Erik hoe hij ICM in de afgelopen 15 jaar heeft kunnen laten uitgroeien tot één van de meest vooraanstaande en grootste instituten van Nederland.

 

Het Nieuwe Ondernemerschap

ICM is niet het enige voorbeeld, wij hebben al vele ondernemers mogen begeleiden om met de hele organisatie met plezier te kunnen werken én ongekende resultaten te behalen. Dit is wat wij noemen het Nieuwe Ondernemerschap.

 

De ondernemers die ook willen dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan én het volledige potentieel van hun onderneming willen benutten brengen wij samen en helpen we groeien. Dit doen we door onze ondernemersexpertise, businesservaring en visie op ondernemerschap met andere ondernemers te delen tijdens inspirerende seminars en meerdaagse masterclasses.

 

Wil je een een transitie maken met je hele bedrijf, dan begeleiden we dit voor alle medewerkers met een In Company programma om echt de gewenste verandering te creëren. Daarnaast begeleiden en coachen we ondernemers 1-op-1 om zichzelf én hun onderneming verder te ontwikkelen en de potentie te benutten.

 

Wij hebben als doel om in 2020 minimaal 100.000 ondernemers in Nederland te inspireren met het Nieuwe Ondernemerschap. Meer en meer ondernemers zullen zo het inzicht krijgen dat je met plezier & bezieling in je organisatie nog veel grotere resultaten kunt realiseren.

 

Een doel wat we gaan halen. Samen met de hulp van alle bedrijven die al werken volgens het Nieuwe Ondernemerschap en de vele sprekers die ons gedachtegoed vol passie delen. Hierdoor zullen meer en meer medewerkers met plezier naar hun werk gaan, talenten benut worden en ongekende resultaten behaald worden.

 

Erik Smithuis

Founder | Keynote Spreker | Auteur

Samen met zijn zakenpartner richtte Erik Smithuis in 2003 de onderneming ICM Opleidingen & Trainingen op. Naast ICM richtte Erik een aantal bijzondere non-profit ondernemingen op. 4YoungPeople is een onderneming die inmiddels duizenden young professionals en zelfstandigen helpt te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waar hun talenten liggen. Be the Change Nederland richtte hij op om samenwerking, openheid en verbinding tussen mensen te bevorderen.

 

In 2012 schreef Erik de managementbestseller 'Een Gouden Toekomst', waarin hij aan de hand van de fictieve John een zoektocht beschrijft naar de zeven sleutels voor Een Gouden Toekomst. Onlangs is dit boek vertaald naar het Engels en is het boek een hit in Amerika, Canada & Engeland.

 

Vervolgens schreef Erik in 2016 'Een reis van 800 kilometer' waarin hij zijn inzichten op inspirerende wijze deelt nadat hij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella heeft gelopen. 

 

Na een voorbereiding van 1,5 jaar startte hij begin 2017 samen met Emile Langerak de Ondernemerschap Academy ® om zijn ondernemers expertise en gedachtegoed samen met gelijkgestemden te delen aan ondernemers.

 

 

Emile Langerak

Partner | Senior adviseur | Business Coach

Emile heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het succesvol uitbouwen van ondernemingen. Hij is senior adviseur, business coach en als partner vanaf de start verbonden aan de Ondernemerschap Academy®.

 

Met zijn commerciële achtergrond, leiderschapservaring en focus op groei en ontwikkeling helpt hij ondernemers in masterclasses & coachingsessies om hun persoonlijke en zakelijke (groei)doelstellingen te bereiken.

 

Marianne Nelisse

Senior adviseur | Business Coach

Mari komt uit een ondernemersgezin en coacht en begeleidt al bijna 10 jaar ondernemers van groeiende MKB-bedrijven. Ze combineert strategisch inzicht en resultaatgerichtheid met persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Haar passie: samen met ondernemers bouwen aan een succesvolle business met een unieke organisatiespirit.

 

Dit doet ze in zowel complexe strategie-trajecten als in persoonlijke coaching sessies. Ook geeft Mari diverse seminars, masterclasses en workshops binnen de Ondernemerschap Academy ® en op aanvraag voor business schools & ondernemersnetwerken.

Ondernemerschap Academy ®

Het Nieuwe Ondernemerschap

De Ondernemerschap Academy ® richt zich op ondernemers die weten dat het belangrijk is om te investeren in jezelf. De ondernemers die hun bedrijf willen uitbouwen tot een succesvolle business met een unieke organisatiespirit.

Seminars & Masterclasses

Op alle thema's binnen het ondernemerschap

Ben je op zoek naar inspiratie en verdieping op een businessthema? Volg één van de Live Seminars of Masterclasses, gun jezelf deze tijd, verrijk je netwerk met collega ondernemers en kom tot nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie voor jouw vraagstuk.

Boeken

Erik Smithuis debuteerde als schrijver in 2012

In zijn eerste boek schrijft hij over zijn zeven sleutels voor Een Gouden Toekomst.

In 2016 bracht hij het boek Een Reis van 800 km uit, over zijn spirituele voettocht van zes weken naar Santiago de Compostela.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij Managementboek.nlBol.com en te bestellen bij de plaatselijke boekhandel.

Creative agency Lemoncake Digital Agency