7-daagse reis naar Kenia

Loop in 1 week tijd 100 kilometer samen met de Maasai door Maasailand

Home Programma’s Leiderschap 7-daagse reis naar Kenia

Stel je voor: een week zonder telefoon en contact met de buitenwereld, volledig aangewezen op jezelf, je reisgenoten en de Maasai waar je mee optrekt. Je hebt je rugzak en eigen tent en loopt in 7 dagen tijd 100 kilometer door het ruige Maasailand.

Een onvergetelijke ervaring waarin niet alleen je uithoudingsvermogen wordt getest, maar ook jouw leiderschap skills, aanpassingsvermogen en flexibiliteit.

Een ervaring waardoor je volledig loskomt uit de waan van de dag en waarin je vanuit alle rust tot nieuwe inzichten komt onder begeleiding van de Maasai en begeleiders van de Ondernemerschap Academy.

Inzichten die je verder brengen. Waar je inspiratie opdoet en een nieuwe cultuur, gebruiken en bijzondere rituelen leert kennen. Je kunt het meemaken, samen met een groep gelijkgestemde ondernemende mensen van 7 – 15 oktober '23.

-

Algemene beoordeling

5

Resultaten

  • Een werkelijk onvergetelijke inspirerende ervaring
  • Een week lang aangewezen op jezelf, de natuur en de Maasai
  • Waardevolle inzichten die jou en je bedrijf verder brengen

Programma

Dag 1: Aankomst Nairobi
Na een vlucht van ongeveer 7 uur kom je aan in Nairobi. Bij aankomst heb je de gelegenheid Nairobi in te gaan of even te acclimatiseren in het hotel voordat we gezamenlijk dineren. Tijdens het diner leer je je reisgenoten beter kennen, dit zijn de mensen met wie je de komende week samen optrekt. Daarnaast ontmoet je de Maasai oudste Ezekiel Ole Katato, hij begeleidt ons deze week in Maasailand.

Dag 2: Mount Kilimanjaro
Na heerlijk geslapen te hebben vertrekken we naar Nationaal park Amboseli. Een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 392 vierkante kilometer, veertig kilometer ten noorden van de Kilimanjaro.

Aan de voet van de Kilimanjaro verblijven we in het werkelijk schitterende Oltukai Lodge in het Nationale park. In de namiddag gaan we op game-drive om de vele diersoorten van dichtbij te zien.

Je komt oog in oog te staan met wilde savanne olifanten en ziet de nijlpaarden bij het moeras terwijl de kafferbuffels voorbij lopen. Wanneer we geluk hebben zien we ook de impala's, leeuwen, jachtluipaarden en hyena’s en zonder twijfel komt de giraffe, steppe zebra en blauwe gnoe ons ook verwelkomen in Maasai land. Kijk je in de lucht dan ontdek je de ruim 400 vogelsoorten in het park, waaronder pelikanen, ijsvogels, hamerkoppen en vele roofvogels.

Dag 3: Ontmoeting met de Maasai
Met een rugzak gevuld voor die dag worden we afgezet in Amboseli. Hier ontmoeten we de Maasai krijgers en Maasai vrouwen die komende week met ons meelopen. Er zijn net zoveel Maasai als deelnemers, niet alleen om ons te beschermen in het park maar bovenal om elkaar beter te leren kennen en meer te weten te komen over de verschillende culturen.

We lopen van Amboseli naar Olmoleiani om daar gezamenlijk te lunchen. Na de lunch worden we met een truck naar Ilpurko gebracht om te overnachten in een authentiek Maasai dorpje.

Dag 4: Rituelen van de Maasai
Je wordt wakker door de ochtendzon die door je tent komt met de geur van de natuur. Na het ontbijt vervolgen we lopend onze reis van llpurko naar Olpirikata.

Je merkt dat je steeds meer leert over de Maasai, de gebruiken en rituelen en intussen niet meer weet wat voor dag het ook alweer is. Een goed teken..

Dag 5: Storytelling in optima forma
De volgende dag lopen we naar het pittoreske Suree gorge. Nadat je je tent hebt opgezet vertelt de Maasai oudste die ons samen met zijn Maasai begeleidt op deze reis een verhaal bij het kampvuur onder de sterrenhemel.

Een verhaal over het ontstaan van de Maasai, over de relatie tot elkaar en de natuur, het worden van een Maasai krijger en het omgaan met problemen zoals het veranderende klimaat waar de Maasai door geteisterd worden.

Dag 6: Bezoek school
Nadat het kampvuur is gedoofd heb je je tent opgezocht en ben je wakker geworden door een geluid van wat zomaar een olifant zou kunnen zijn in de vroege ochtend. Na het ontbijt breek je je tent af en maak je je klaar voor de volgende wandeltocht.

Inmiddels merk je dat je uithoudingsvermogen behoorlijk op de proef gesteld wordt, want dit is de 4de dag achtereen dat je een afstand van zo’n 15 kilometer aflegt. Het is het meer dan waard, maar je bent blij dat je goed voorbereid aan deze reis begonnen bent.

We lopen naar Kilonito. Daar aangekomen bezoeken we een lagere school en ontmoeten we de kinderen en leraren. Je leert hoe deze kinderen leren en beseft hoe blij en dankbaar mensen zijn met de meest minimale middelen.

Dag 7: Een dag met de Maasai gemeenschap
Eenmaal wakker geworden ga je vandaag wederom een bijzondere ervaring tegemoet. We lopen met de hele groep naar Enkiyengiyeng en besteden de hele dag samen met de Maasai gemeenschap.

Je kunt bijvoorbeeld meegaan met de herders en ontdekken hoe zij omgaan de klimaatveranderingen en wat dit betekent voor de Maasai en het vee. Of je gaat op stap met de Maasai vrouwen om met de pakezels water of brandhout te halen en leert hen beter kennen. Wil je even uitrusten dan kun je ook in het dorp blijven en leren om schitterende sieraden te maken met kralen.

Welke keuze je ook maakt en hoe je de dag ook besteedt, na vandaag heb je gezien wat een échte community is, hoe de Maasai er voor elkaar zijn en hoe iedereen van betekenis is voor de gehele gemeenschap.

Dag 8: Welkom ceremonie
Dit is alweer de laatste dag van het programma en na 100 kilometer gelopen te hebben kom je samen met de Maasai aan in Endoinyio Ereko. We worden groots onthaald door alle dorpsbewoners. Er wordt gezongen, gedanst en je krijgt samen met je reisgenoten op authentieke wijze de zegen van het leven.

We eindigen de dag in het hotel in Kajiado en na het feestje met de dorpsbewoners geniet je meer dan ooit weer van een heerlijke douche en een fijn bed.

Dag 9: Vertrek naar Nederland
Je wordt wakker met de vele indrukken van de afgelopen week. Je zit vol inzichten en ideeën, maar je beseft bovenal dat je het goed hebt. Gelukkig heb je de afgelopen week een klein dagboekje bijgehouden met al je ervaringen en inzichten, want de tijd is voorbij gevlogen.

Je hebt nog een laatste lunch en nadat je gisteren al afscheid had genomen van de Maasai komt nu ook het afscheid met de Maasai oudste. Na de lunch vertrek je samen met je reisgenoten naar Nairobi voor je vlucht naar Amsterdam.

Doelgroep

Deze reis is bedoeld voor ondernemende mensen die een bijzondere ervaring op willen doen. Wil jij ook een week lang volledig loskomen uit de waan van de dag, afgesloten van het contact met de buitenwereld, maar in contact met jezelf, de natuur en een nieuwe cultuur?

Dan ben je van harte uitgenodigd op deze reis! Er kunnen maximaal 21 mensen deelnemen aan deze reis. De ervaring leert dat deelnemers aan deze reis ook na afloop intensief contact houden.

Werkwijze

Het is belangrijk dat je een goede fysieke gesteldheid hebt, want niet alleen je uithoudingsvermogen wordt getest, maar ook jouw leiderschap skills, aanpassingsvermogen en flexibiliteit.

Investering

De investering voor deze unieke reis bedraagt € 2.950,- ex. BTW. Dit bedrag is inclusief hotelovernachtingen, lodges, toegang tot het nationale park, eten & drank, vervoer en persoonlijke begeleiding van 7 t/m 15 oktober 2023. Het bedrag is exclusief vlucht, visa, eigen tent, rugzak & toebehoren en vaccinaties.

Data & Locatie

Het programma begint op zaterdag 7 oktober en eindigt op zondag 15 oktober 2023. Je maakt zelf de keuze wanneer je naar Nairobi vliegt en wanneer je weer naar Nederland vliegt. Veel deelnemers vertrekken op vrijdag 6 oktober en landen maandag 16 oktober weer land op Nederlandse bodem.

Ondernemerschap Academy ®

Deze programma's zijn wellicht ook interessant voor je:

Alle programma's bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.