Ondernemen met financieel inzicht

Nu en in de toekomst een financieel gezond bedrijf

Home > Programma’s > Finance > Ondernemen met financieel inzicht

Wilt u de winstgevendheid van uw bedrijf ook verbeteren? Cijfers vormen een onmisbare schakel voor goed ondernemerschap. Wie goed inzicht heeft in de bedrijfscijfers heeft financiële grip om te sturen op cashflow, opbrengsten, kosten en investeringen.

Daarom heeft de Ondernemerschap Academy®, samen met de NFO en de Rabobank een gesubsidieerd financieel TOP-programma ontwikkeld met een uitgebreide financiële analyse van uw bedrijf, 2 bijeenkomsten en 2 persoonlijke sessies om specifiek in te gaan op uw bedrijfscijfers.

Geïnteresseerd om ook deel te nemen? Laat het ons weten op telefoonnummer 030 - 237 07 00 of sluit een vrijblijvende optie af om op 13 en 28 april ook deel te nemen aan dit programma met maximaal 8 deelnemers.

Dit programma geeft me nóg beter inzicht in mijn cijfers en helpt mij om de juiste (financiële) beslissingen te nemen.

- Arold van Zee

Algemene beoordeling

5

Resultaten

 • U krijgt meer inzicht in de cijfers van uw bedrijf
 • U creëert grip op inkomsten, uitgaven en liquiditeit
 • U kunt uw plannen financieel onderbouwen
 • U weet de juiste gesprekken te voeren met boekhouder en bank
 • U vergelijkt uw financiële resultaten met branche genoten

Programma

Het programma bestaat uit 2 financiële workshops, 2 individuele sessies en een uitgebreide financiële analyse.

De voorbereiding

Ter voorbereiding op het programma nemen wij telefonisch contact op om niet alleen kennis te maken, maar bespreken we ook hoe we u in dit programma kunnen helpen om uw financiële inzicht te vergroten. Daarnaast gaan we in gesprek over welke financiële uitdagingen u nu ervaart en welke mogelijke plannen u heeft die van invloed kunnen zijn op de financiële cijfers.

Tenslotte ontvangen wij ter voorbereiding graag de laatste 3 jaarverslagen. Het gesprek en de voorbereiding neemt maximaal 1 uur van uw tijd in beslag.

Financiële analyse

Gedurende het programma krijgt u een rapport met een financiële analyse. Deze analyse geeft een beeld over de financiële situatie en toekomstbestendigheid van uw bedrijf. U krijgt inzicht of uw kosten en opbrengsten in lijn zijn en ontdekt of u boven of onder gemiddeld presteert op het gebied van loonkosten, verkoopprijs en winstmarge.

Individuele sessies

In de individuele sessies geven we u de juiste persoonlijke en cijfermatige inzichten om de juiste keuzes te maken die nu én in de toekomst renderen voor uw bedrijf.

In combinatie met de financiële analyse zullen we tijdens de sessies samen aan de slag gaan met uw eigen situatie en cijfers. Zo creëren we waardevolle inzichten om uw financiële inzicht te vergroten en wordt u een stevige gesprekspartner voor bijvoorbeeld de boekhouder en de bank.

De bijeenkomsten
De workshops zijn kleinschalig, praktisch en interactief. Er is veel persoonlijke aandacht voor uw individuele vragen. En elke ondernemer neemt eigen jaarcijfers mee, zodat direct inzichtelijk wordt hoe u meer grip krijgt op uw eigen financiële situatie.

 1. Ondernemen met financieel inzicht

  • Hoe krijg ik meer inzicht in de financiën van mijn bedrijf?
  • Hoe kom ik tot betrouwbare en actuele cijfers?
  • Hoe begrijp en gebruik ik mijn cijfers?
  • Hoe lees ik een balans en winst/verlies rekening?
  • Wat is het rendement op mijn investeringen?
 2. Financiële grip en toekomstbestendige keuzes

  • Hoe verbeter ik de winstgevendheid van mijn bedrijf?
  • Hoe krijg ik meer grip op mijn kosten?
  • Hoe combineer ik cijfers en intuïtie om te groeien?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor het ophalen van financiering?
  • Hoe zorg ik voor financiële rapportages en waar stuur ik op?

Doelgroep

Wanneer u deelneemt aan het programma is het van belang dat u met financieel inzicht meer grip wilt krijgen op de cijfers en de juiste keuzes wilt maken om de resultaten van uw bedrijf (verder) te verbeteren.

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan dit programma.

Werkwijze

Na uw aanmelding ontvangt u direct een bevestiging. Vervolgens nemen we contact op voor het eerste telefonische gesprek en vragen we u de jaarverslagen te mailen.

Investering

De investering voor dit volledige programma bedraagt normaliter € 1.950,- ex. BTW. Ondernemers die zijn aangesloten bij Colland krijgen 60% subsidie. Na uw inschrijving vindt de definitieve goedkeuring van uw subsidie plaats door het Collandfonds arbeidsmarktbeleid.

De investering inclusief subsidie bedraagt dus € 780,- ex. BTW. Dit is inclusief telefonische voorbespreking, twee plenaire bijeenkomsten & twee persoonlijke begeleiding sessies met voorbereiding én financiële analyse met uitgebreid rapport.

Data & Locatie

Het programma vindt plaats op dinsdag 13 april en woensdag 28 april 2021 van 13.00 tot 16.30 uur.

De persoonlijke begeleidingsessies worden in onderling overleg afgestemd op een moment dat het u schikt.

Corona proof
Uiteraard zorgen wij dat de ruimtes waar we de bijeenkomsten en de persoonlijke begeleiding verzorgen groot genoeg is om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Daarnaast vormen we tijdens de plenaire bijeenkomsten kleinschalige groepen tot maximaal 8 personen. En uiteraard houden we in het programma rekening met de geldende hygiëne maatregelen.

De Expert

Ondernemerschap Academy ®

Deze events zijn wellicht ook interessant voor je:

Alle programma's bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.