Online training: Bedrijfsveranderingen met succes organiseren

Veranderen gaat niet vanzelf. Hoe stuur je op jouw verandering? 

Home > Programma’s > Leiderschap > Online training: Bedrijfsveranderingen met succes organiseren

Wil je een verandering doorvoeren in je bedrijf? Gericht veranderen vraagt om een goede sturing op resultaat én proces. Het bepalen van het (strategische) doel is de eerste stap, maar net zo belangrijk is vooraf te bedenken hoe je dit doel gaat bereiken.

Vragen die hierbij spelen zijn: Hoe richt ik het veranderproces effectief en efficiënt in? Hoe stuur op het realiseren van deze verandering? Hoe creëer ik betrokkenheid en eigenaarschap bij mijn medewerkers? Hoe blijf ik focus houden op de verandering en zorg ik dat we niet in de waan van de dag belanden?

De online training 'Bedrijfsveranderingen met succes organiseren' gaat in op deze elementen en bestaat uit twee persoonlijke coachingsessies met een businesscoach en twee online bijeenkomsten met gelijkgestemde ondernemers.

We starten met een persoonlijk telefoongesprek met de businesscoach. In dit gesprek maak je kennis met je coach en gaan jullie in op de uitdagingen die er bij jouw bedrijf spelen en de wens en/of noodzaak tot verandering.

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je wat een veranderproces is en welke stappen je daarbij doorloopt. Je scherpt als groep elkaars veranderdoelen en het veranderverhaal richting je medewerkers aan, met als doel je aanpak goed op papier te krijgen.

In de tweede bijeenkomst ga je in op hoe je sturing geeft aan je verandering. Je leert hoe je belemmeringen en weerstand ombuigt in vooruitgang. Je krijgt concrete handvatten voor het creëren van betrokkenheid en eigenaarschap voor de verandering in je bedrijf.

Na afloop van beide bijeenkomsten ga je samen met je businesscoach in gesprek om de inzichten die jij hebt opgedaan in de praktijk te brengen, volledig toegespitst op jouw bedrijf.

Deze training en de 1-op-1 coaching heeft me héél goed geholpen om de verandering in gang te zetten die ik al lange tijd in gedachten had.

- Wim de Voogt

Algemene beoordeling

5

Resultaten

 • Je maakt concreet welke verandering jij wilt realiseren
 • Je krijgt in beeld wat de mogelijke obstakels zijn
 • Je weet wat er nodig is om de gewenste verandering succesvol te (bege)leiden

Programma

Samen met de Rabobank hebben wij onderzoek gedaan naar wat ondernemers juist in deze tijd helpt om je bedrijf toekomstbestendig (er) te maken. Iedere ondernemer ervaart andere uitdagingen en daarom hebben we 10 hoogwaardige online trainingen ontwikkeld met ieder een eigen thema.

Iedere ondernemer in Nederland kan deelnemen aan een (of meerdere) online training(en) voor een zeer laagdrempelige investering. Hierdoor bieden wij juist in deze tijd de benodigde specifieke kennis, vaardigheden en begeleiding om jou als ondernemer verder te helpen.

 1. Persoonlijke kennismaking

  • Kennismaking met businesscoach
  • Strategisch doel en bijbehorend veranderproces helder krijgen
 2. Bijeenkomst I: Het doorvoeren van bedrijfsveranderingen

  • Wat komt er kijken bij het doorvoeren van een verandering
  • Welke elementen onderscheid je bij jouw veranderproces
  • Wat is je eigen rol in het veranderproces?
 3. Bijeenkomst II: Met succes begeleiden van de verandering

  • Wat is er nodig voor deze verandering? Stappenplan opstellen
  • Concrete handvatten voor organiseren en managen van de verandering
  • Monitoren en sturen op resultaat van je verandering
 4. Afsluitend coachingsgesprek

  • Klankbord om de juiste keuzes te maken
  • Focus behouden en benutten (groei)potentie

Doelgroep

Deze training inclusief 2 sessies met business coach & 2 bijeenkomsten met gelijkgestemde ondernemers is specifiek ontwikkeld voor ondernemers in het MKB die vooruit willen. Je wilt jezelf verder ontwikkelen om een verandering in je bedrijf te initiëren en met succes te organiseren.

Werkwijze

Na je aanmelding neemt de business coach telefonisch contact op om persoonlijk kennis te maken. Jullie gaan in op de thema's die jou helpen om je bedrijf toekomstbestendig(er) te maken.

Vervolgens neem je deel aan de twee online bijeenkomsten samen met gelijkgestemde ondernemers, verzorgd door een ervaren trainer. Tijdens de bijeenkomsten heb je alle ruimte om vragen te stellen aan de trainer.

Na afloop van de bijeenkomsten volgt een afsluitende coachingsessie met je businesscoach. In dit gesprek helpt de coach je de juiste focus aan te brengen om de ideeën en acties die jij jezelf hebt voorgenomen waar te maken in de praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt slechts € 450,- exclusief BTW.

Dit is inclusief twee coachingsessies, twee bijeenkomsten en alle tools en het trainingsmateriaal die je tijdens de coaching en bijeenkomsten krijgt aangereikt.

Data & Locatie

De online training 'Bedrijfsverandering met succes organiseren' is in januari aangeboden en wordt opnieuw georganiseerd in mei, september en november 2021. Hierdoor kun je deelnemen op het moment dat het jou het beste past.

De online bijeenkomsten vinden op een vast moment plaats, de coachingsessies worden in onderling overleg gepland.

Je kunt in mei 2021 deelnemen op:
• Woensdag 26 mei, 10 - 12u
• Woensdag 16 juni, 10 - 12u
• Coachingsessies: in onderling overleg

Je kunt in september 2021 deelnemen op:
• Woensdag 29 september, 10 - 12u
• Woensdag 20 oktober, 10 - 12u
• Coachingsessies: in onderling overleg

Je kunt in november 2021 deelnemen op:
• Woensdag 24 november, 10 - 12u
• Woensdag 15 december, 10 - 12u
• Coachingsessies: in onderling overleg

De Expert

Ondernemerschap Academy ®

Deze events zijn wellicht ook interessant voor je:

Alle programma's bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.