Online training: Succesvol samenwerken

Versterk de samenwerking met collega's en ga met succes samenwerkingsverbanden aan

Home > Programma’s > Leiderschap > Online training: Succesvol samenwerken

Je weet dat een goede samenwerking met collega's, klanten, leveranciers en andere partijen van belang is, maar weet ook vanuit de praktijk dat samenwerken niet altijd even makkelijk is.

Het vraagt een heldere communicatie, overtuigingskracht en enthousiasme om met succes samen te werken met collega's. En wist je dat 75% van de samenwerkingsverbanden mislukt?

De online training 'Succesvol samenwerken' gaat in op al deze elementen en bestaat uit twee persoonlijke coachingsessies met een businesscoach en twee online bijeenkomsten met gelijkgestemde ondernemers.

We starten met een persoonlijk telefoongesprek met de businesscoach. In dit gesprek maak je kennis met je coach en gaan jullie in op de uitdagingen en ervaringen tot op heden in het samenwerken met collega's en aangaan van mogelijke samenwerkingsverbanden.

Tijdens de bijeenkomsten leer je de juiste invloed uit te oefenen op je omgeving. Je weet de samenwerking met collega's verder te verbeteren en ontdekt waarom samenwerkingsverbanden in de praktijk resulteren in een groot succes of juist een fiasco. Deze kennis geeft je een voorsprong in het aangaan van de samenwerkingsverbanden die jij voor ogen hebt. Daarnaast verbeter jij je persoonlijke bewustzijn en communicatieve vaardigheden om effectief samen te werken.

Na afloop van beide bijeenkomsten ga je samen met je businesscoach in gesprek om de inzichten die jij hebt opgedaan in de praktijk te brengen, volledig toegespitst op jouw bedrijf.

Het gesprek met mijn business coach was verhelderend en heeft me aangezet.

- Wouter van den Heuvel

Algemene beoordeling

5

Resultaten

 • Je weet de samenwerking met collega's verder te verbeteren
 • Je hebt zicht op je eigen rol en communicatie in samenwerking
 • Je weet met succes samenwerkingsverbanden aan te gaan

Programma

Deze training is onderdeel van de online trainingen die de Ondernemerschap Academy samen met de Rabobank heeft ontwikkeld voor alle ondernemers in Nederland.

Door hoogwaardige trainingen te bieden voor een laagdrempelige investering, bieden wij ondernemers juist in deze tijd de benodigde specifieke kennis, vaardigheden en begeleiding om hun bedrijf toekomstbestendig(er) te maken. En omdat iedere ondernemer andere uitdagingen ervaart heeft iedere online training een specifiek thema.

De onafhankelijke trainers en coaches van de Ondernemerschap Academy hebben allemaal ruime ervaring met het begeleiden van ondernemers. Zij zijn het klankbord voor de strategie van je bedrijf én jouw ontwikkeling als ondernemer.

 1. Persoonlijke kennismaking

  • Kennismaking met je businesscoach
  • De uitdagingen die jij ervaart om je bedrijf nu en in de toekomst bestendig te houden
 2. Bijeenkomst I: Succesvol samenwerken met collega's

  • De ontwikkeling van jouw team
  • De 5 principes van succesvolle teams
  • Je eigen communicatiestijl en het effect op anderen
  • Creëren van draagvlak en eigenaarschap
 3. Bijeenkomst II: Creëren van synergie in samenwerking

  • Verschillende vormen van samenwerking
  • Creëren van synergie: 1 +1 = 3
  • Een operationele, strategische en culturele fit
  • Stap voor stap aangaan langdurige samenwerking
 4. Afsluitende coachingssessie

  • Klankbord om de juiste keuzes te maken
  • Focus behouden en benutten (groei)potentie

Doelgroep

Deze training inclusief 2 sessies met business coach & 2 bijeenkomsten met gelijkgestemde ondernemers is specifiek ontwikkeld voor ondernemers in het MKB die vooruit willen. Je wilt jezelf verder ontwikkelen om met meer succes samen te werken, zowel met collega's als (het onderzoeken van) samenwerkingsverbanden met derden.

Werkwijze

Na je aanmelding neemt de business coach telefonisch contact op om persoonlijk kennis te maken. Jullie gaan in op de thema's die jou helpen om je bedrijf toekomstbestendig(er) te maken.

Vervolgens neem je deel aan de twee online bijeenkomsten samen met gelijkgestemde ondernemers, verzorgd door een ervaren trainer. Tijdens de bijeenkomsten heb je alle ruimte om vragen te stellen aan de trainer.

Na afloop van de bijeenkomsten volgt een afsluitende coachingsessie met je businesscoach. In dit gesprek helpt de coach je de juiste focus aan te brengen om de ideeën en acties die jij jezelf hebt voorgenomen waar te maken in de praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt slechts € 450,- exclusief BTW.

Dit is inclusief twee coachingsessies, twee bijeenkomsten en alle tools en het trainingsmateriaal die je tijdens de coaching en bijeenkomsten krijgt aangereikt.

Data & Locatie

De online training 'Succesvol samenwerken' wordt maandelijks aangeboden in oktober en november 2020. Je kunt deelnemen op het moment dat het jou het beste past.

De online bijeenkomsten vinden op een vast moment plaats, de coachingsessies worden in onderling overleg gepland.

Oktober 2020
• Maandag 12 oktober, 14 - 16u
• Maandag 26 oktober, 14 - 16u
• Coachingsessies: in onderling overleg

November 2020
• Donderdag 12 november, 14 - 16u
• Donderdag 26 november, 14 - 16u
• Coachingsessies: in onderling overleg

De Experts

Ondernemerschap Academy ®

Deze events zijn wellicht ook interessant voor je:

Alle programma's bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.