Strategisch personeelsbeleid effectief inzetten

Maak de juiste keuzes om nu én in de toekomst een passende personele bezetting te hebben

Home Programma’s Persoonlijke ontwikkeling Strategisch personeelsbeleid effectief inzetten

Denk jij ook na over je personele inzet? Je wilt je medewerkers behouden en tegelijkertijd word je wellicht gedwongen om de koers van je bedrijf (tijdelijk) te veranderen. Hoe weet je talent te behouden en weet je nu de juiste keuzes te maken voor de komende tijd?

De training 'Strategisch personeelsbeleid effectief inzetten' gaat in op al deze elementen, zodat je de juiste mensen en competenties in huis hebt die nu én in de toekomst gevraagd worden. De training bestaat uit twee persoonlijke coaching sessies met een business coach en twee bijeenkomsten met gelijkgestemde ondernemers en leidinggevenden.

We starten met een persoonlijk gesprek via zoom met je business coach. In dit gesprek maak je kennis met je coach en gaan jullie in op de personele uitdagingen die je nu ervaart.

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op jouw ideale team. Je kijkt door de ogen van een ander naar je eigen bedrijf. Zitten je medewerkers op de juist plek? Je krijgt tools om je personeel in kaart te brengen en te bepalen of dit team de juiste competenties heeft die nu én in de toekomst gevraagd worden.

In de tweede bijeenkomst maak we een verdere verdieping: hoe zorg je ervoor dat je medewerkers gaan doorstromen en nieuwe skills aanleren of eventueel je bedrijf verlaten om ergens anders een nieuwe uitdaging te vinden? Je krijgt tips van de trainer en deelt concrete ervaringen met collega's.

Na afloop van beide bijeenkomsten ga je samen met je business coach in gesprek om de inzichten die jij hebt opgedaan in de praktijk te brengen, volledig toegespitst op jouw bedrijf.

-

Algemene beoordeling

5

Resultaten

 • Je ontdekt de meerwaarde van een effectief strategisch personeelsbeleid
 • Je weet of je team de juiste competenties heeft die nu én in de toekomst gevraagd worden
 • Je krijgt tips en deelt concrete ervaringen met collega ondernemers

Programma

Iedere ondernemer en leidinggevende ervaart andere uitdagingen en daarom hebben we 10 hoogwaardige trainingen ontwikkeld met ieder een eigen thema voor een zeer laagdrempelige investering.

 1. Persoonlijke kennismaking

  • Kennismaking met je business coach
  • De personele uitdagingen die jij ervaart
 2. Bijeenkomst I: Het ideale team

  • Wat is (goed) personeelsbeleid?
  • Voorbeelden van effectief personeelsbeleid bij veranderingen
  • Waar staat je eigen team of medewerkers in hun ontwikkeling?
 3. Bijeenkomst II: Doorvoeren van strategische personeelsbeleid

  • Hoe bevorder je doorstroming?
  • Hoe krijg je de juiste mensen binnen (talentontwikkeling)
  • Delen van concrete ervaringsverhalen
 4. Afsluitend coachingsgesprek

  • Klankbord om de juiste keuzes te maken
  • Focus behouden en benutten (groei)potentie

Doelgroep

Deze training inclusief 2 sessies met business coach & 2 bijeenkomsten is specifiek ontwikkeld voor ondernemers en leidinggevenden in het MKB die vooruit willen.

Je wilt jezelf verder ontwikkelen om de personele uitdagingen aan te gaan, zodat je de juiste competenties in huis hebt die nu én in de toekomst gevraagd worden.

Werkwijze

Na je aanmelding neemt de business coach contact op om persoonlijk kennis te maken. Jullie gaan in op de thema's die jou helpen om je bedrijf en team(s) toekomstbestendig(er) te maken.

Vervolgens neem je deel aan de twee bijeenkomsten samen met gelijkgestemde ondernemers en leidinggevenden, verzorgd door een ervaren trainer. Tijdens de bijeenkomsten heb je alle ruimte om vragen te stellen aan de trainer.

Na afloop van de bijeenkomsten volgt een afsluitende coaching sessie met je business coach. In dit gesprek helpt de coach je de juiste focus aan te brengen om de ideeën en acties die jij jezelf hebt voorgenomen waar te maken in de praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt slechts € 995,- exclusief BTW.

Dit is inclusief twee coaching sessies, twee bijeenkomsten en alle tools en het trainingsmateriaal die je tijdens de coaching en bijeenkomsten krijgt aangereikt.

Data & Locatie

De training 'Strategisch personeelsbeleid effectief inzetten' wordt meerdere keren per jaar aangeboden, waardoor je kunt deelnemen op het moment dat het jou het beste past.

De bijeenkomsten vinden op een vast moment plaats, de coaching sessies worden in onderling overleg gepland.

De eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen aan deze training is op:
• Donderdag 1 december 2022, 9.30 - 12.30
• Donderdag 22 december 2022, 9.30 - 12.30
• Coaching sessies: in onderling overleg

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats bij de Ondernemerschap Academy aan de Maliesingel 39-40 in Utrecht, met parkeergelegenheid op eigen terrein.

De trainer

Ondernemerschap Academy ®

Deze programma's zijn wellicht ook interessant voor je:

Alle programma's bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.