Wat te doen om uw fruitteeltbedrijf toekomstbestendig te maken

Krijg een volledig helder beeld van uzelf én uw fruitteeltbedrijf

Home > Programma’s > Leiderschap > Wat te doen om uw fruitteeltbedrijf toekomstbestendig te maken

Veel fruitteelt ondernemers hebben aangegeven behoefte te hebben aan de juiste persoonlijke en bedrijfsmatige inzichten om samen met een persoonlijke coach goede keuzes te maken die nu én in de toekomst renderen voor het fruitteeltbedrijf.

Persoonlijke inzichten om uw rol als ondernemer verder te versterken, maar ook de bedrijfsmatige stand van zaken. Hoe is het gesteld met de bestendigheid van mijn opstand? En wat zegt mijn financiële situatie over de toekomstbestendigheid van mijn bedrijf? Zijn mijn kosten en opbrengsten in lijn en scoor ik boven of onder gemiddeld op het gebied van o.a. loonkosten, verkoopprijs en winstmarge t.o.v. de benchmark.

De Ondernemerschap Academy® heeft samen met de NFO, de Rabobank en in co-creatie met de voornaamste accountantskantoren in Gelderland een coachingstraject ontwikkeld dat volledig antwoord geeft op al deze vragen.

Praktisch, verhelderd en goede begeleiding. Dit programma heeft me écht bewust gemaakt hoe ik mijn bedrijf kan laten groeien.

- Ton van den Brink

Algemene beoordeling

5

Resultaten

  • U heeft als ondernemer een helder beeld hoe u uw bedrijf toekomstbestendig maakt
  • U krijgt persoonlijke inzichten om u verder te ontwikkelen als ondernemer
  • U weet strategische keuzes te maken met een bedrijfsmatige en financiële analyse

Programma

De voorbereiding
Ter voorbereiding vragen we u om online de persoonlijkheidsanalyse in te vullen. Daarnaast hebben we enkele vragen over uw bedrijf en fruitopstand en ontvangen wij graag de laatste 3 jaarverslagen. Al met al neemt dit ca. 1 uur van uw tijd in beslag.

Kortom, we hebben het u zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat wij op basis van uw antwoorden aan het werk gaan.

Een rapport vol inzichten voor u en uw fruitteeltbedrijf
Op basis van alle uitkomsten stellen wij een rapport op dat bestaat uit een persoonlijkheidsanalyse en een bedrijfsmatige analyse. U ontvangt de uitkomsten van uw persoonlijkheidsanalyse met persoonlijke inzichten, adviezen en tips.

Daarnaast beschrijven wij in het rapport de bedrijfsmatige stand van zaken met een financiële analyse waarin we de trend van uw fruitteeltbedrijf op basis van de afgelopen jaren weergeven en een vergelijking van de financiële cijfers van collega telers. Uiteraard zijn deze gegevens geanonimiseerd, maar geeft deze vergelijking u een goed beeld hoe u scoort ten opzichte van anderen.

Persoonlijke coachingsessie
Het rapport lichten wij toe in een persoonlijk coachingsgesprek. Tijdens dit gesprek willen we u niet alleen die waardevolle inzichten bieden, maar helpen we u ook om de juiste stappen voorwaarts te zetten zodat u met concrete plannen huiswaarts gaat.

Het waarmaken van uw plannen in de praktijk
Na het 1-op-1 gesprek is het aan u om uw plannen in de praktijk waar te maken. Als geen ander weten we dat het niet altijd even makkelijk is om in de waan van de dag ook voldoende tijd te besteden om áán uw bedrijf te werken.

Daarom helpt het om u te laten adviseren, coachen en/of trainen op die onderwerpen die voor u relevant zijn om uw plannen waar te maken. Greenport Gelderland heeft daarom besloten om 30% subsidie te verstrekken voor eventuele verdere begeleiding, training en coaching van u, de mede-eigenaren en uw medewerkers. Wij brengen deze mogelijkheden graag met u in kaart in een ontwikkelplan.

Doelgroep

Dit traject is specifiek ontwikkeld voor Gelderse fruitteeltondernemers.

Er kunnen tot maximaal 60 fruittelers deelnemen die gebruik kunnen maken van de Greenport Gelderland subsidie. De subsidieverstrekking vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.

Werkwijze

Na uw aanmelding ontvangt u direct een bevestiging met de benodigde voorbereiding. Nadat u de vragen heeft beantwoordt en de jaarverslagen heeft aangeleverd maken wij een afspraak op een moment dat het schikt in juli of augustus in Geldermalsen.

Investering

De investering bedraagt € 995,-. U ontvangt als Gelderse teler 30% subsidie via Greenport Gelderland op deze factuur, waardoor u €298,50 retour ontvangt.

U betaald in totaal dus € 696,50 exclusief BTW.

Voor dit bedrag verzorgen wij het 1-op-1 coachingsgesprek inclusief alle voorbereiding en stellen wij het volledige rapport op met persoonlijkheidsanalyse, bedrijfsmatige stand van zaken en financiële analyse. Daarnaast bespreken we met u een ontwikkelplan over eventuele verdere gesubsidieerde begeleiding, training en coaching van u en/of uw collega’s om uw plannen te verwezenlijken.

Data & Locatie

Nadat de voorbereiding is getroffen wordt een persoonlijke afspraak gemaakt voor het coachingsgesprek. Deze gesprekken vinden plaats in juni, juli of augustus op een moment dat het u schikt in Geldermalsen.

Ondernemerschap Academy ®

Deze events zijn wellicht ook interessant voor je:

Alle programma's bekijken

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.