Teamtraining effectief communiceren

Wat je kunt verwachten van de Teamtraining Effectief Communiceren:

 • De communicatie vaardigheden van jouw team naar een hoger niveau brengen
 • Een blijvende verandering binnen je team realiseren
 • Een teamtraining waar en wanneer het jou uitkomt

Resultaten voor je team

De training weet een blijvende impact te realiseren binnen je team. Door deze training heeft je team:

 • Inzicht in hun eigen communicatiestijl
 • Inzicht in de communicatiestijlen van collega’s
 • Een prettigere onderlinge samenwerking
 • Ervoor gezorgd dat ze hun invloed kunnen vergroten en meer bereiken
Teamtraining effectief communiceren
Teamtraining effectief communiceren

Resultaten voor jou

Met de teamtraining effectief communiceren verandert er zowel veel voor je team als voor jou. Belangrijk voor jou is dat je een team hebt dat verantwoordelijkheden draagt, proactief is en meehelpt om verdere stappen te maken met jouw bedrijf. Naast deze resultaten voor je team heeft dit als gevolg dat jij:

 • Betere (bedrijfs)resultaten behaalt
 • Je handen vrij hebt om te doen wat je het liefste doet en ook het beste in bent
 • Een team wat je energie geeft en niet energie kost
 • Minder tijd kwijt bent aan zaken die je team makkelijk kunnen oppakken

Onze betekenis voor ondernemers

Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 
Management development
 

Een blijvende impact

Met een teamtraining van de Ondernemerschap Academy weet je een blijvende impact te creëren. Daarbij is het belangrijk dat er veel geoefend wordt. Verwacht geen droge theorie, maar een helder kader en veel praktijkgerichte oefeningen. Hierdoor zijn onze trainingen intensief, dynamisch, concreet en praktisch.

TOP Ondernemerschap Programma - Melkveehouderij

Methodieken & persoonlijkheidstesten

Tijdens de teamtraining worden er verschillende methodieken ingezet en persoonlijkheidstesten afgenomen. Het DISC model, Management Drives, MBTI, Insights Discovery en de Belbin teamrollen zijn de meest gebruikte. Hierdoor krijgen de medewerkers meer inzicht in zichzelf en elkaar. Het gevolg hiervan is dat je team met meer plezier en effectiever samenwerkt.

Veelgestelde vragen

Als ondernemer of leider heb jij de verantwoordelijkheid over een team. Dit team moet goed functioneren, zodat ze goede resultaten behalen. Vaak kan een teamtraining helpen bij het beter functioneren van een team. Maar wanneer is een teamtraining nodig?

Vaak wordt er gedacht dat een teamtraining pas nodig is op het moment dat een team niet meer goed functioneert. Er heerst spanning binnen het team, er ontstaan groepjes en de resultaten zijn slecht. Op dat moment is het zeker een goed moment om met een teamtraining aan de slag te gaan.

Echter, het hoeft niet altijd slecht te gaan met een team om een teamtraining te volgen. Een goedlopend team dat resultaten behaald, kan in de meeste gevallen op bepaalde punten altijd verbeterd worden. Een goedlopend team is daarbij vaak makkelijker te trainen. Ze nemen feedback makkelijker aan en staan meer open voor verbetering.

Teamtraining zijn te volgen in verschillende omstandigheden. Zo is een in company teamtraining een mogelijkheid, maar wat is dat?

Zo’n teamtraining houdt in dat je samen met je team een training volgt binnen de organisatie. Je leert op een praktijkgerichte wijze hoe het team beter kan samenwerken, samen met je team realiseer jij een blijvende impact. Je kunt veel praktijkgerichte oefeningen verwachten met een helder kader. De trainingen zijn intensief, dynamisch, concreet en praktisch.

Het belangrijkste verschil  is dat een in company teamtraining bij de organisatie zelf wordt gegeven. Een normale teamtraining wordt vaak op locatie bij de aanbieder gegeven.

Tijdens een teamtraining is het handig om meer inzicht te krijgen in de verschillende teamleden. Om dit te krijgen gebruiken de teamtrainers vaak één van de vele methodes. Maar welke methodes worden er gebruikt bij een teamtraining?

Bij een teamtraining wordt er gebruik gemaakt van de DISC-methode, Management Drives, MBTI, Insights Discovery en de Belbin Teamrollen. Met deze methodes krijgen de teamleden meer inzicht in zichzelf en in elkaar. Dat zijn vaak de eerste stappen bij een teamtraining

Deze methodes worden dus vaak aan het begin van de teamtrainingen ingezet, zodat bij de start direct duidelijk is waar ieder persoon zijn krachten en zwaktes ligt. Op deze manier wordt er veel meer impact gemaakt met de teamtrainingen.

Als leider of ondernemer heb jij de verantwoordelijkheid over je team. Ieder team heeft zijn verbeterpunten. Om deze verbeterpunten onder de loep te nemen en er een impact op te maken is een teamtraining enorm handig. Maar welke teamtrainingen kan je volgen?

Iedere teamtraining heeft zijn focus liggen op één bepaald onderwerp. Dat is enorm belangrijk, want anders wordt er niet de impact gemaakt die er gemaakt had kunnen worden.

Teamtrainingen die je kunt volgen zijn bijvoorbeeld gericht op: effectief communiceren, teamontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, leiderschap, strategie en financieel inzicht.

Weet ook het beste uit jezelf, je team én je bedrijf te halen net als de volgende bedrijven:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.